Unes 70 carrosses i 4.000 figurants omplen de color la 34a edició del Carnestoltes de Platja d'Aro

L'Ajuntament calcula rebre uns 100.000 visitants i preveu que la rua duri unes sis hores

Un any més Platja d'Aro acull la Gran Rua de Carrosses i Comparses amb motiu de la celebració de la 34a edició del Carnestoltes. Milers de persones s'apleguen als carrers de la ciutat per observar de prop les carrosses i les comparses que desfilen al ritme de la música. Un total de 72 carrosses i 4.000 figurants omplen de color des de les quatre de la tarda aquesta població del Baix Empordà.

De 'Tiana i el Sapo' a la guàrdia anglesa del Yellow Submarine

La primera carrossa ha començat a desfilar a dos quarts de cinc de la tarda, mitja hora més tard del previst, i es preveu que la rua duri gairebé fins a la mitjanit, és a dir, un total de sis hores. Varietat entre les disfresses dels figurants i els visitants. Una de les comparses ha apostat per disfressar-se dels personatges de la pel·lícula infantil 'Tiana i el Sapo', on els vestits de princesa i el verd de les granotes s'han unit. D'altres, però, han anat més enllà i s'han posat al paper de la guàrdia anglesa del Yellow Submarine. No han faltat, però, les disfresses tradicionals de presoners, monges, gats o sevillanes.

Com ja es tradició, la rua l'han obert les colles dels reis carnestoltes de Castell-Platja d'Aro, Sense Límits; Sant Feliu de Guíxols, Las Petarda's, i Santa Cristina d'Aro, Els Caganers Alegres, i seguidament desfilen les 69 colles que concursen pels premis. Uns guardons que enguany han augmentat la quantia un 12% i compten amb un total de 5.490 euros, tal com ha explicat el regidor de Turisme del consistori, Martí Duran. Els premis es lliuren aquest mateix dissabte a la mitjanit al Palau d'Esports i Congressos, on per concloure la festa actuaran els grups Cayena i The Patillas. Segons ha explicat Duran, els participants provenen de diferents pobles de la demarcació de Girona però principalment dels municipis que tenen tradició de celebrar el Carnestoltes, com per exemple Olot o molts pobles del Baix Empordà.

Entre 80.000 i 100.000 espectadors i amb la meteorologia de cara

Duran també ha explicat que calculen que la rua congregui entre 80.000 i 100.000 persones i que duri gairebé fins la mitjanit, és a dir, unes sis hores. El regidor de Turisme ha destacat que enguany la crisi econòmica s'ha deixat notar en el Carnestoltes de Platja d'Aro ja que la inversió en disfresses i carrosses ha disminuït però la participació s'ha mantingut. Tot i que en un principi la pluja amenaçava de prendre-li el protagonisme a les rues del Carnestoltes de la Costa Brava, finalment les carrosses i les comparses disfressades poden desfilar sota un sol de justícia. Lluny queda el Carnestoltes passat que es va caracteritzar per una jornada grisa i gèlida. L'activitat seguirà aquest diumenge on la jornada estarà especialment indicada pels més petits. Platja d'Aro tindrà animació al carrer, dues xocolatades populars i la trobada infantil de disfresses al Palau d'Esports i Congressos.

Però l'esclat de disfresses, maquillatges i música no només s'ha pogut veure a Platja d'Aro sinó que altres municipis de la demarcació també s'han sumat a la festa. A la població veïna de Palamós, milers de persones també s'han aplegat per veure la rua que desfila pels carrers. A la Selva, les carrosses i comparses també han omplert de color el municipi de Lloret de Mar.