Torroella celebra aquesta setmana les XIV Trobades de Música Mediterrània

S'han programat activitats i tallers diversos

El Museu de la Mediterrània organitza les XIV Trobades de Música Mediterrània, Un mar en cercle els dies 11, 12 i 13 d’abril a Torroella de Montgrí.

En aquesta XIV edició, és mantenen les propostes formatives de qualitat, impartides per professors experts en la seva matèria, amb els tallers de:  Dansa – El cercle igualitari. Danses de la regió de Pontos a càrrec de Xristos Sidiripoulos; Cançó – Cantar en cercle per fer ressonar el món. Taller de veu i polifonia a càrrec de Jaume Ayats; Percussió – El so gegant  Taller de timbal tradicional per acompanyar gegants a càrrec d’Albert Garcia i finalment el taller de Percussió + Dansa – L’Espiral sonor de l’univers. Taller de percussió i gir dervix a càrrec d’Aniol López i Virgínia Joëlle López. Els tallers formatius són de pagament i tenen places limitades. Cal fer inscripció prèvia mitjançant el web del esdeveniment

Per altra banda, destaquen que les Trobades de Música Mediterrània enguany s’obren a tothom amb un ampli ventall d’activitats gratuïtes al pati del Museu de la Mediterrània divendres i dissabte, que es transforma en una Illa Cultural, per acollir tot tipus de propostes relacionades amb la cultura popular i tradicional, activitats familiars, concerts, fogueró de cançons, danses i un espai gastronòmic. 

El Museu de la Mediterrània té pel que fa a la música i la cultura popular un dels seus eixos d’acció principals, custodia un important fons de compositors de sardanes i desenvolupa programes de preservació, difusió i estudi de la memòria de músics de cobles orquestres a nivell nacional, l’anomenat projecte “Fer de músic”. Per altra banda, col·labora amb les entitats locals relacionades amb la cultura popular i tradicional. També el Museu fora part de la Xarxa d’entitats de l’Observatori del patrimoni etnològic i immaterial.

En aquesta XIV edició, es mantenen les propostes formatives impartides per professors experts en la seva matèria, pel que fa als àmbits de la dansa, cançó i percussió. El programa formatiu d’enguany es pot consultar en el web, com també tota la resta de programació del certamen.