Mig centenar de participants en el primer Networking Rural de la Selva

Va tenir lloc a Susqueda

Una cinquantena de persones van participar a la primera sessió de treball en xarxa –Networking- Rural, que va organitzar el Servei de Creació d’Empresa del Consell Comarcal de la Selva. A la sessió hi van participar unes 45 empreses de les quals un 60% aproximadament corresponien a empreses de l’entorn rural, tot un èxit si tenim en compte que tothom s’havia de desplaçar fins al local social de Sant Martí Sacalm.

La primera part de la sessió va anar a càrrec del dinamitzador de la jornada, Carles Martí, amb una càpsula formativa sobre “Estratègies comercials en l’àmbit rural”. Entremig van poder esmorzar tots junts i vam tornar a reprendre la sessió obrint pas a la part de treball en xarxa. El van plantejar de la següent manera: cada participant va tenir 50 segons per presentar-se i donar a conèixer l’empresa i productes/serveis que oferia per tal que poguessin trobar sinergies entre ells. Després va començar la dinàmica “One to One”, les empreses tenien una sèrie d’entrevistes que des del Servei de Creació vam creuar, segons les necessitats que ells mateixos van especificar a les inscripcions. Es va obrir un espai de relacions i col•laboracions que va funcionar per si sol i on es va percebre el bon funcionament de la jornada en general.

L’Ajuntament de Susqueda va oferir un dinar gratuït: els hostalers del municipi van preparar diferents plats, i tots els participants –un total de 48 persones entre assistents i tècnics- van poder gaudir-ne. La jornada va finalitzar amb una caminada fins al Mirador de La Placeta per a totes les persones que no es van voler perdre la oportunitat de gaudir de les magnífiques vistes.

Des del Consell Comarcal s’ha valorat molt positivament aquesta iniciativa i després del resultat estan convençuts que n’hi hauran més.