Oques Grasses inaugura davant 8.000 persones el Festival Strenes de Girona

Ha registrat 2.000 espectadors menys que l'any passat

  • La gent que s'ha concentrat aquest dissabte. ACN
    La gent que s'ha concentrat aquest dissabte
    Fotos: ACN
  • La gent que s'ha concentrat aquest dissabte. ACN
    La gent que s'ha concentrat aquest dissabte
    Fotos: ACN

Els osonencs Oques Grasses han estat els encarregats d'inaugurar el Festival Strenes de Girona davant de més de 8.000 persones que s'han acostat al Pont de Pedra i a la Plaça Catalunya. Son 2.000 espectadors menys que en l'edició de l'any passat quan Txarango va obrir el certamen.

Strenes recupera així el concert al terrat de l'Oficina de Turisme, després que l'any passat s'anul·lés per l'empresonament dels líders independentistes. Ha estat més d'una hora de música, on el grup ha repassat les cançons del seu nou àlbum 'Fans del Sol', i han fet saltar els milers de seguidors que s'han acostat.

El vocalista d'Oques Grasses, Josep Montero, explica que el gironí "és un escenari especial" i s'ha mostrat "satisfet" per poder donar el tret de sortida a la setena edició d'Strenes. El director del festival, Xavi Pascual, diu que el concert ha de servir també com a "altaveu" per denunciar la situació política que viu Catalunya.

El concert ha arrencat amb 'Serem Ocells', 'Bancals' i 'Fill de Maria' enllaçades i amb el públic afegint-se a la festa que feien els Oques Grasses a sobre el terrat de l'Oficina de Turisme. Ha estat amb 'Sta Guai' que el Pont de Pedra s'ha posat a ballar amb la companyia del sol que ha fet incrementar el nombre d'espectadors.

Ha estat aleshores quan el vocalista de la banda, Josep Montero, ha animat les 8.000 persones que omplien l'espai perquè fessin una onada gegant, preludi de 'Fullar Sempre', i una de les més aclamades, 'John Brown'.

Tot plegat per arribar a 'Sexy' moment en què els Oques Grasses s'han posat el públic a la butxaca per acabar el concert amb 'In the night', 'Passos' i 'Torno a ser jo' que ha tancat una actuació de més d'una hora – una de les més llargues que es recorden en la inauguració de l'Strenes-.

Un escenari amb "prestigi"

Montero ha reconegut que el concert d'aquest dissabte suposava "un repte" per a la banda. "Es tracta d'un escenari amb molt de prestigi, pels grups que hi ha tocat, pel què suposa i pel fet de recuperar-lo, ja que l'any passat no es va fer", ha reblat. A més, aquesta era l'estrena d'Oques Grasses a Catalunya presentant el nou disc, ja que de moment, només havien fet quatre concerts per Europa, i un més a l'estat espanyol, a Pamplona.

Montero ha reconegut que es tracta d'un disc "més tranquil" ja que el grup va decidir aturar-se i no gravar durant les gires. "Abans ens passàvem el dia gravant mentre teníem la pressió de fer concerts, i aquest cop hem volgut agafar-nos-ho amb més calma", ha reblat.

Des d'Strenes expliquen que han apostat per Oques Grasses perquè es tracta d'un grup que estan convençuts que "omplirà els escenaris". El director del festival, Xavi Pascual, considera que han tret "un gran disc" i l'afluència de públic els fa ser "optimistes" amb l'acceptació per part del públic.

El festival ha venut el 60% de les entrades en la gran majoria de concerts programats. Això fa que des de la direcció considerin que es tracta de "la millor arrencada" en els set anys d'història del festival. Pascual, reconeix que estan "molt satisfets" amb aquesta dada i posa en valor la qualitat dels artistes d'aquesta edició. Aquest any passaran per Girona Eagle Eye Cherry, Macaco, Mishima, Pedro Guerra, Doctor Prats, Buhos, l'artista israeliana Noah, Lax'n'Busto amb Pemi Fortuny, el cantant Alfred García, Els Catarres, la canària Rosana i l'Elèctrica Dharma, entre d'altres. Alguns d'aquests concerts, de fet, ja han venut totes les entrades.