L'Oficina Antifrau investiga l'Ajuntament de Girona i la Diputació per adjudicacions d'obres

L'organisme assegura que vol col·laborar 'de manera estreta i rigorosa' amb la justícia en l'afer Gisa

La Diputació de Girona ha emès un comunicat després que algunes informacions periodístiques hagin apuntat que la Diputació de Girona havia estat requerida per l'Oficina Antifrau per entregar documentació. Arran d'aquestes informacions, la junta de portaveus s'ha reunit de manera extraordinària aquest matí.

Després de la reunió, la Diputació de Girona ha manifestat que a finals de desembre van rebre un requeriment informatiu sobre diverses adjudicacions d'obres. En el comunicat, la Diputació detalla que va 'remetre immediatament' tota la informació requerida. 'L'organisme, a través de la Junta de Portaveus, vol transmetre la seva disposició a col·laborar de manera estreta i rigorosa amb les entitats policials i judicials que investiguen els fets descrits en aquests diaris', recull l'escrit de l'organisme.

Així mateix, la Diputació demana que es respecti el principi de presumpció d'innocència.

Antifrau també demana informació a l'Ajuntament de Girona

Aquest cap de setmana també s'ha sabut que la mateixa situació es va repetir a l'Ajuntament de Girona. Segons han confirmat fonts municipals, abans de Nadal l'Oficina Antifrau els va requerir informació sobre 14 expedients d'obres.

Segons aquestes fonts, es tractaria d'expedients de contractació d'obres diverses -no només de carreteres- i també informació sobre quantes empreses s'havien presentat al concurs i a qui s'havia adjudicat finalment l'obra.

Es tracta d'expedients d'obres dels anys 2009 i 2010, període que coincideix en part amb el tram investigat per la Guàrdia Civi ja que es tracta d'obres adjudicades del 2007 al 2010 a la demarcació de Girona.

El cas sobre presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres per part de Gisa a la demarcació de Girona es va destapar el passat dijous. La Guàrdia Civil va fer registres a la seu de Gisa i a diverses empreses de la construcció de Girona. En l'operació la policia va fer cinc detinguts, entre els quals el gerent de carreteres de Gisa a Girona, Jordi Vergé, i un alt càrrec de l'empresa Rubau Tarrés, amb seu a Verges, Juan Mozo.

Se'ls acusa de formar part d'una trama formada per diverses empreses de la construcció de Girona que s'hauria conxorxat per tal de pactar preus i, d'aquesta manera, repartir-se el pastís de les obres públiques a la demarcació. Els detinguts, després de declarar davant del jutge el passat divendres a Barcelona, van quedar en llibertat amb càrrecs.