Salut alerta que el nou hospital Trueta no seria de la Generalitat, perquè els terrenys són de la Tresoreria de la Seguretat Social

El nou centre, que la Generalitat vol ajornar, està valorat en 243 milions d'euros

Segons ha comunicat el Departament de Salut, el projecte bàsic que s'ha redactat per a fer nou l'hospital Josep Trueta recull que el 50,63% dels terrenys on es vol construir són propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Actualment, l'hospital de referència a la demarcació està aixecat 100% sobre terrenys de la Tresoreria, que en té cedit l'ús gratuïtament a la Generalitat.

Poques setmanes després d'anunciar que Salut aturava el projecte per fer nou l'Hospital Josep Trueta com a mínim fins al 2013, el Departament treu a la llum aquesta circumstància que, segons assegura en l'escrit, tindrà en compte a l'hora de decidir la ubicació del nou hospital, en cas de fer-se.

'Aquest fet comportaria, en una inversió actualment prevista de més de 243 milions d'euros en l'obra, que el nou edifici seria en part molt significativa patrimoni de la Tresoreria General de la Seguridad Social', recull el comunicat del departament. Salut reconeix que la Tresoreria cediria l'ús a la Generalitat, tal com va comunicar el subdirector general de Gestió de Patrimoni, Inversions i Obres de la Tresoreria en un escrit de l'agost de 2006. Ara bé, també assenyala que, malgrat els terrenys no són propietat de la Generalitat, l'obra seria finançada íntegrament pel Govern.

Aquest nou argument podria afegir-se a la llista d'inconvenients que des de Govern s'han posat sobre la taula per no tirar endavant el projecte de l'exconsellera de Salut, Marina Geli. L'anterior Govern volia fer nou l'hospital, que té 55 anys, amb l'argument que el centre està obsolet i té problemes estructurals. El projecte preveia construir un centre nou davant de l'actual hospital i tirar a terra el vell. Durant la campanya, CiU ja va posar interrogants al projecte de Geli i va avançar que, si governava, es replantejaria el projecte.

Malgrat la conselleria assegura que no ha decidit encara si farà o no el projecte tal i com estava previst, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, ha apostat obertament  per ampliar o reformar l'actual hospital però, en cap cas, tirar-lo a terra.