Girona acollirà el congrés de referència a Espanya de les urgències i les emergències mèdiques

Tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juny

Girona serà la seu de la 31a edició del Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES), que tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juny. Es preveu que aquesta sigui la trobada més gran de professionals d’urgències i emergències de l’Estat espanyol, amb la presència de 3.000 congressistes, entre metges, personal d’infermeria i tècnics, i 400 ponents.

Durant tres dies, les instal·lacions del Palau de Congressos de la ciutat acolliran catorze cursos, 88 taules rodones i 78 tallers pràctics i de forma simultània. Aquest any s’han rebut un total de 2.720 treballs científics de les diferents disciplines que componen la societat científica.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que “és un profund orgull acollir aquest congrés a la ciutat i més d’un sector important per a nosaltres com és el col·lectiu mèdic. Estem segurs que els participants podran gaudir tant d’un esdeveniment d’una qualitat extraordinària com del nostre territori”. Els 3.000 congressistes que està previst que hi assisteixin és la xifra més alta d’un esdeveniment d’aquest tipus que ha acollit mai Girona. A l’acte de presentació del Congrés d’aquest matí hi ha participat també el president de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES), Juan González Armengol; el president del 31è Congrés Nacional de SEMES, Óscar Miró, i el president científic del 31è Congrés Nacional de SEMES, Emili Gené.

Com a activitat paral·lela al Congrés, SEMES ha organitzat el dia 5 de juny al matí un curs de primers auxilis d’assistència lliure i gratuïta i unes sessions informatives per a les escoles tant de Girona com de Lloret de Mar. A Girona, el curs de primers auxilis es farà a la plaça de Miquel Santaló. A més, el dia 6 de juny, està previst que es faci un simulacre d’accident al riu Güell amb víctimes múltiples en què intervindran més de 100 professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Bombers de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Creu Roja i Protecció Civil de Girona. Les persones figurants que participaran en el simulacre són estudiants de medicina i infermeria de la Universitat de Girona (UdG).

El Congrés compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, a través del Girona Convention Bureau; del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i del Lloret Convention Bureau.