La premsa aragonesa i diversos fòrums a Internet carreguen contra Raül Agné

Diuen que el tècnic es va negar a parlar en castellà i posteriorment va deixar plantada a la premsa

'El tècnic del Girona va respondre també en català i per això diversos mitjans d'Osca li van reclamar que ho fes en castellà. Raül Agné va fer cas omís de la petició que li havien traslladat, va seguir amb la compareixença contestant en català i, després de negar-se a declarar en castellà, es va aixecar i va abandonar la sala de premsa, deixant sense la possibilitat d'atendre a més qüestions'. Aquesta és la versió dels fets que ha relatat aquest matí el 'Diario de Alto Aragón' després que Agné fos increpat pels mitjans locals per, simplement, atendre en català a una periodista de TV3.

La reacció no s'ha fet esperar a Internet i diversos fòrums han iniciat un acalorat debat sobre aquesta qüestió. Un dels més populars de la xarxa, 'ForoCoches.es', ha iniciat un fil de conversa titulat 'L'entrenador del Girona es nega a contestar les preguntes en castellà a Osca', que a hores d'ara compta amb 203 intervencions i més de 2.000 lectures. Alguns dels participants al fòrum han mostrat la seva indignació amb l'entrenador del Girona amb comentaris com 'em sembla una falta de respecte, a veure si fa el mateix a Londres. Ens partiríem la caixa'; 'quin fàstic de gent, jo li hauria donat una puntada de peu i a Girona directe'; 'De subnormal profund, mal educat i altres qualificatius'. Malgrat tot, un important nombre de persones han sortit en defensa d'Agné en aquest mateix fil de conversa.

Un altre fòrum on s'ha iniciat el debat és al fòrum oficial de la lliga de bàsquet ACB, amb el títol 'Ningú diu res de l'aragonès Raül Agné?'. Aquí els comentaris són més moderats però igualment es troben reaccions en contra del tècnic del Girona FC.

Tema del dia a les xarxes socials

Les xarxes socials de Facebook i Twitter són escenari al llarg d'avui de mostres de suport envers Raül Angé. La notícia sobre l'incident s'ha escampat ràpidament per la xarxa i ja existeixen diverses versions de la roda de premsa penjades a YouTube amb subtítols en anglès i castellà. A Twitter el ninotaire i col·laborador d'AraGirona.cat, Aleix Saló, ha reclamat que l'etiqueta #raulagne esdevingui Trending Topic a Twitter en solidaritat amb l'entrenador, petició que molts altres s'hi han sumat. 

D'altra banda a Facebook ja existeix una pàgina creada sota el títol 'Suport a l'entrenador del Girona, Raül Agné, per expressar-se en català' i que a hores d'ara ja compta amb més de 600 seguidors.