Increpen l'entrenador del Girona FC per parlar en català i aquest abandona la roda de premsa

Raül Agné ha rebut crítiques per part d'alguns periodistes al iniciar la seva intervenció

  • Raül Agné en un moment de la roda de premsa © 3/24
    Raül Agné en un moment de la roda de premsa © 3/24

(Última ampliació 12:01h)

L'entrenador del Girona ja havia contestat a d'altres preguntes en castellà als periodistes locals en anterioritat però aquests no van veure amb bons ulls que el tècnic utilitzés la seva llengua materna amb la premsa catalana. Alguns dels periodistes desplaçats fins a Osca van intentar calmar a Agné dient-li 'és igual, deixa-ho córrer', amb intenció d'entrevistar-se amb ell més tard. Aquest fet va acabar d'encendre Agné que va marxar de la sala de premsa dient que 'no dóna igual, no hi ha roda de premsa'.

Suport de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha felicitat públicament i ha mostrat el seu suport aquest matí a Raül Agné. En la roda de premsa posterior a l'encontre amb l'Osca, la formació independentista consdiera que 'Agné va veure violats els seus drets com a catalanoparlant, un fet que malauradament no és gens estrany'. Jordi Navarro, portaveu de la CUP, ha expressat que 'Agné ha mostrat una gran valentia i dignitat marxant d'un lloc on se l'intentava discriminar per raons de llengua. Si tots els catalans i catalanes féssim el mateix en situacions semblants, la nostra identitat i cultura avançarien en el camí del respecte i la normalitat', ha dit.

Amb tot, la CUP considera que 'no es pot permetre que a l'any 2011 encara hi hagi catalans que no veuen respectats els seus drets lingüístics'. Finalment, la formació política anima a la societat gironina a denunciar sempre i amb contundència aquest tipus d'agressions.; 'si tots i totes ens plantem, la llengua catalana serà respectada i esdevindrà una llengua normal', ha explicat Navarro.


Victòria per la mínima

El conjunt d'Agné va aconseguir ahir al vespre una treballada victòria després de restar empatats durant tot el partit. No va ser fins al minut 92 amb un llançament directe de falta davant la frontal de l'àrea que els jugadors del Girona es van poder posar per davant del marcador. Amb el resultat d'avui l'equip gironí ja porta set setmanes sense conèixer la derrota.