Els professionals de sala gironins s'uneixen en una nova associació

Avui s'han presentat en societat

Els professionals de sala de la província de Girona s'han unit en una nova associació. Aquesta està dirigida a totes aquelles persones físiques i jurídiques relacionades amb el món de l'hostaleria i en concret als professionals de sala, amb la finalitat d'ostentar la representació d'aquells professionals de les comarques gironines davant els organismes competents a fi i efecte d'assessorar, col·laborar i fer totes aquelles gestions relacionades amb les finalitats amb les quals s'ha constituït l'associació.

Aquesta associació, en paraules dels seus membres fundadors, no vol ser una organització empresarial, sinó que pretén fomentar la unió de tots els professionals de sala per tal de defensar i promocionar les característiques pròpies dels professionals d'aquesta àrea de l'hostaleria, proposant, promovent i estimulant la seva preparació i donant suport a totes aquelles persones que s'estiguin formant o hagin acabat la seva formació, especialment a les Escoles d'Hostaleria.

L'Associació de Professionals de Sala de Girona vol oferir assessorament tècnic a totes aquelles activitats relacionades amb la professió per tal de proporcionar els elements necessaris per una formació continuada a tots els professionals mitjançant la organització de conferències, cursets de formació i reciclatge, tallers, monogràfics i tastos, dirigits específicament als professionals de sala. Així mateix es facilitarà l'aprenentatge d'idiomes mitjançant col·laboracions amb les Escoles Oficials i acadèmies. També s’ha creat una borsa de treball per als professionals del sector, amb la voluntat de fer de mitjancers entre les empreses i els professionals de sala.

És voluntat  de l'Associació la promoció, defensa i divulgació dels productes agroalimentaris de les comarques gironines, des de vins, licors i aiguardents, fins a formatges, olis i tots aquells productes relacionats amb la tasca dels professionals de sala en el món de l'hostaleria. Així mateix es pretén organitzar diversos concursos relacionats amb les característiques pròpies de la nostra professió.

L'Associació es planteja com un repte fonamental, mantenir relacions i intercanvis amb altres associacions de sala que estiguin constituïdes tant a nivell nacional com internacional. També té la voluntat d'involucrar-se en la creació de premis i guardons destinats a reconèixer la tasca professionals dels associats, empreses i estaments públics o privats que hagin destacat en la difusió de l'ofici de sala.

En la reunió de constitució de l'Associació de Professionals de Sala de Girona, al Restaurant Divinum de Girona, es va acordar pels membres fundadors que l'Associació seria presidida per Lluís Coll Nicolau, que Toni Gerez en seria el vicepresident, Laura Tejero la secretària, Èric Oliu el tresorer i  Àngel Vilanova, Joan Manté, Joan Morillo i Berenguer Grífuls, exercirien com a vocals.

Actualment, l’associació disposa d’un web, on hi figura l’actual junta de l’associació, els objectius, notícies relacionades amb la professió, els col·laboradors i els formularis de contacte, tant per fer-se soci com per enviar ofertes de feina.