Manquen agents, aire condicionat i espai per reunions a la comissaria de Banyoles

El portaveu del SME-CCOO Antoni Castejón considera que aquestes mancances no són pròpies en una capital de comarca

Segons el SME-CCOO farien falta 'un mínim de 4 caporals més en aquesta destinació' perquè actualment 'només es pot comptar pel servei complert amb el 50% dels caporals'. 'Considerem molt greu que un escamot faci el torn de nit sense un comandament', afirma el sindicat a la carta, ja que 'la seva figura és imprescindible'.


'Quan hem fet arribar aquesta queixa als Caps Regionals, la resposta sempre és que no hi ha efectius', continua dient el text. Castejón parla que Banyoles es veu com 'la germana petita de Girona'.

Així mateix, el SME-CCOO explica que 'hi ha un 25% dels agents que no fan el servei en la seva totalitat' i que, per aquest motiu, demanen 'en la mesura del possible, que arribin en aquesta comissaria un mínim de 10 agents', si bé Castejón no ha volgut precisar quants agents treballen actualment a la comissaria.

Castejón ha explicat que a la meitat de les instal·lacions de la comissaria no hi ha aire condicionat, amb la qual cosa passen fred a l'hivern i calor a l'estiu. 'No trobem lògic que tinguem una normativa ISO en la detenció i que els mateixo detinguts, així com els agents que els custodien, estiguin en aquestes condicions'.

SME-CCOO també denuncia que no disposen d'una sala per fer reunions i que s'han de fer al menjador. Així mateix, asseguren que no hi ha intimitat per als ciutadans que posen una denúncia, ja que es fan en una sala compartida amb dues taules. Afirma que fan 'difícil trobar la intimitat necessària per denúncies com ara les de violència domèstica o agressions'.

El sindicat diu també que no disposen d'un espai per fer els escorcolls als detinguts.