Nomenaran secretari de Seguretat Xavier Crespo i director general de Comunicació a Jordi Cuminal

Antoni Castellà serà secretari general d'Universitats

El conseller d'Interior, Felip Puig, substitueix així el secretari de Seguretat del Departament Interior, Joan Delort, per Xavier Crespo (Barcelona, 1957). Llicenciat en Medicina i especialista en traumatologia, Crespo va ser escollit l'any 2003 alcalde per CiU al municipi de Lloret de Mar i l'any 2006 va ser escollit diputat CiU a les eleccions al Parlament. Crespo va ser molt crític amb l'actuació del Govern i de les elèctriques en les nevades que es van produir a principis de març del 2010. De fet, junt amb alcaldes gironins afectats per les nevades va firmar el manifest: 'Refer el país, millorar els serveis: per la dignitat dels veïns de les comarques gironines'.


De moment, encara no s'ha confirmat qui el substituirà al capdavant del consistori de Lloret de Mar durant aquest mesos que queden abans de les eleccions municipals que se celebraran al maig. Tot i això, qui té més números per substituir-lo és Romà Codina, tercer tinent d'alcalde del municipi.

Jordi Cuminal i Roquet (Sant Celoni, 1977), regidor de Cultura i tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Sant Celoni i secretari de comunicació de CDC, serà el director general de Comunicació del Govern. Cuminal, que té formació en gestió comercial i màrqueting, va començar a militar a la JNC el 1999 i a CDC el 2001, i va ser secretari general de les joventuts convergents entre el 2004 i el 2008.

Antoni Castellà i Clavé (Barcelona, 1970), membre del Comitè de Govern d'UDC i secretari segon de la Mesa del Parlament durant la darrera legislatura, serà nomenat secretari general d'Universitats del Govern d'Artur Mas, departament que ara forma part de la Conselleria d'Economia i Coneixement, liderat per Andreu Mas-Colell. Amb experiència en el sector privat, Castellà és professor associat d'ESADE i va formar part del gabinet de la Conselleria de Treball de la Generalitat entre el 1998 i 1999.

Sancho es perfila per a número 3 de Salut

El Consell Executiu d'aquest dimarts també podria nomenar l'ebrenc Francesc Sancho com a número 3 del Departament de Salut. Sancho ocuparia una segona secretaria general, la primera l'ocupa Roser Fernández. Quan es confirmi el seu nomenament, Sancho deixarà l'alcaldia de l'Ampolla (Baix Ebre), que va assumir l'any 1990.

Els altres dotze secretaris generals

En la seva primera reunió, el Consell Executiu presidit per Artur Mas va aprovar el nomenament dels dotze secretaris generals dels diferents departaments: Francesc Homs a Presidència; Maria Àngels Barbarà a Governació i Relacions Institucionals; Georgina Arderiu a Economia i Coneixement; Maria Jesús Mier a Ensenyament; Roser Fernández a Salut; Xavier Gibert a Interior; Pau Villòria a Territori i Sostenibilitat; Francesc Xavier Solà a Cultura; Maria Teresa Martí i Castro a Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Maria Dolors Rusinés a Benestar Social i Família; Enric Colet a Empresa i Ocupació, i Jaume Erruz a Justícia.