CiU de Roses acusa Casamitjana d'afavorir una empresa privada amb el nou aparcament soterrat

Carles Pàramo diu que la construcció del pàrquing soterrat és de 4 MEUR i l'empresa hi podria guanyar 40 MEUR amb l'explotació

(Última actualització 16:08h)

Carles Pàramo ha qualificat l'aprovació de l'estudi de viabilitat per a la construcció d'un aparcament soterrat a la Plaça Catalunya i la creació de 545 places de zona blava com 'la més gran operació de fum dels darrers quatre anys'. El convergent critica que s'hagi donat la concessió d'explotació a una empresa privada per la construcció de la zona blava que 'deixarà ocupats tots els aparcaments de l'Avinguda de Rhode, la plaça del Teatre, la rambla de la Riera dels Ginjolers, l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, Jaume I i la plaça de Frederic Rahola per un període de 20 anys', ha dit.

Els càlculs de CiU són que de les 545 places de zona blava l'empresa podria guanyar aproximadament 15 milions d'euros en 20 anys, sumats als 24 milions d'euros que al seu entendre obtindria de les 219 places de l'aparcament soterrat. Tot plegat sumaria uns 40 milions d'euros 'per construir un equipament a Plaça Catalunya amb un cost que no arriba als 5 milions d'euros', ha reblat el convergent. Amb tot, Pàramo també es mostra queixós perquè des de l'Ajuntament es vol finançar les obres aportant una inversió d'un milió d'euros; 'aquest anunci fa que entenguem que la inversió de l'empresa es rebaixa dels cinc als quatre milions, el que vol dir que, els afortunats inversors, en comptes de rebre uns ingressos que representen el 800% de la inversió gràcies a la generositat municipal, els beneficis que s'albiren estan en base a uns ingressos del 1.000% de la inversió. En vint anys!', ha reblat. 

Per la seva banda l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha sortit al pas de les acusacions de Pàramo. La socialista ha assegurat en una entrada publicada al seu bloc que les zones blaves no funcionaran els 365 dies de l'any i que s'ha d'arribar a un consens per determinar quines són les zones del municipi on s'implantarà. En aquest sentit la batllessa explica que el milió d'euros d'inversió per part de l'Ajuntament és precisament 'per tenir capacitat de decisió tan en la durada de la concessió com en la implantació de les zones d'aparcament regulades', avançant que durant l'estiu es crearà una zona regulada lliure per a residents.

Finalment l'elecció de l'empresa va esdevenir d'una fase concursal on s'hi van presentar quatre empreses i que només una es 'va veure en cor de tirar endavant amb el projecte'.