Identificat el vàndal que ha esparracat el polèmic mural 'La Manada' d'Olot

Podria fer front a una multa de 3.000 euros

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha identificat el responsable de malmetre el mural de 'La Manada' fet pel Col·lectiu d'Artistes que s'exposa en un dels carrers de la ciutat. El tinent d'alcalde, Pep Berga, ha explicat que el consistori ha iniciat els tràmits per multar-lo, en compliment d'una ordenança municipal de civisme. "Hem de recordar que el mural tenia l'autorització d'ús de l'espai públic", ha reblat Berga.

El responsable de l'acció s'enfronta ara a una possible sanció de fins a 3.000 euros segons recull la normativa. Berga també ha recordat que l'art serveix per "provocar reaccions" als ciutadans i veu el mural com un acte de "reivindicació i denúncia" per part del Col·lectiu d'Artistes.

De fet, els autors de l'obra han lamentat en un comunicat "l'atac vandàlic" contra l'obra i diuen que la mantindran. El col·lectiu s'ha de reunir per decidir si el deixa tal i com està o el repara però assegura que la peça continuarà exposada fins a final de mes a la façana de l'Ajuntament, tal i com estava previst.
 
Els artistes també critiquen la polèmica generada al voltant de l'obra i denuncien "intents de prohibició i censura" per part de partits polítics que "no són cap resposta davant dels drets fonamentals d'una societat lliure, on la discrepància hauria de ser respectada i no perseguida".

Berga també ha explicat que correspondrà als artistes decidir si mantenen o no l'obra com està i si consideren que és una "interpretació artística". "L'Ajuntament es limita a fer complir el que està establert a la normativa de civisme", ha assenyalat.