El PSC d'Olot creu que el mural de 'La Manada' ''posa en risc la convivència''

Els socialistes consideres que "s'està insultant a la ciutadania"

El PSC d'Olot s'ha mostrat contrari al mural de 'La Manada' que ha penjat en una façana de l'edifici de l'Ajuntament d'Olot. Consideren que aquesta obra "posa en risc la convivència a la ciutat" i lamenten que l'alcalde de la capital garrotxina no comparteixi aquest punt de vista. A més, el grup municipal creu l'obra "barreja la causa independentista amb la violació d'una dona" i això vol dir que "s'està insultant a la ciutadania pensi com pensi". L'agrupació ha enviat aquest comunicat després que el PP anunciés aquest dilluns que demanaria la retirada del mural. L'alcalde ja ha avançat que l'obra s'emmarca dins de la llibertat d'expressió i per això no preveu fer res.
En el mural en qüestió hi apareixen representats el rei, Pedro Sánchez, Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal a cavall sota el títol 'La Manada'. Segons va explicar l'autor, Quim Domene, en un escrit, "representa el mite del 'macho ibérico' i la fatxenderia d'una rància classe política que es resisteix a desaparèixer".

L'espai on està penjat és un espai que l'Ajuntament d'Olot va cedir ara fa més d'un any al col·lectiu de l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa. Cada mes conviden a un artista perquè reinterpreti 'La Càrrega' (també coneguda com a Barcelona 1902) de Ramon Casas.