Alerta per gruixos de més 5 centímetres a partir dels 700 metres a la demarcació de Girona

Sis carreteres necessiten cadenes per l'acumulació de neu

La possibilitat de precipitacions en forma de neu és menor (entre el 10 i el 30%) a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Noguera, el Bages, l'Anoia, la Segarra, l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. Al llarg d'aquest dissabte a la tarda la cota de neu anirà baixant fins a situar-se al voltant dels 600 metres, tot i que a partir del vespre serà lleugerament més baixa a l'extrem nord-est. Les nevades previstes a la Catalunya Central i al Prelitoral sud es donaran a partir de la nit. A banda, al Pirineu Oriental i a zones elevades de la meitat nord del Prelitoral, és possible que es puguin acumular més de 20 centímetres de neu per sobre dels 1.000 metres.


La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté les recomanacions d'extremar les precaucions en la conducció i en les activitats de lleure a l'aire lliure, així com anar ben equipat. Davant d'aquesta situació de risc de nevades, la DGPC de la Generalitat ha avisat a tots els municipis afectats perquè prenguin les mesures preventives oportunes, bàsicament referides a les condicions de les vies de comunicació, a l'alerta als serveis municipals que calgui i a les mesures generals de prevenció en aquestes situacions.

Sis carreteres, amb cadenes per la neu

Segons el Servei Català del Trànsit (SCT), la situació a la xarxa viària catalana està millorant i ja només a sis carreteres es necessiten cadenes per circular. Es tracta de la GIV-4082, d'Alp a la Molina; la GI-400, d'Alp a Toses; la GI-401, a Campdevànol; la GI-402, a Gombrèn; la GI-531, de Riudaura a la Vall de Bianya/Sant Joan de les Abadesses per Coll de Coubet; i la BV-5307, de Montseny a Seva per Collformic.