Aprovat amb els vots del tripartit el nou cartipàs de Girona després de la marxa de Pluma

CiU i PP retreuen a l'alcaldessa que no hagi assumit ella mateixa les competències en Urbanisme

Glòria Plana ja és regidora a l'Ajuntament de Girona i substitueix el buit que ha deixat Joan Pluma, nou director general de Patrimoni Cultural al Govern de CiU. El ple ha aprovat el nou cartipàs amb els vots a favor dels socis de govern -PSC, ERC i ICV-EUiA- i els vots en contra dels dos grups de l'oposició -CiU i PP-. L'equip de govern insisteix en els arguments: han fet els mínims canvis necessaris per arribar a final de mandat però, tot i això, l'oposició creu que han fet massa variacions.


Tant CiU com el PP creuen que hauria d'haver estat la mateixa alcaldessa qui assumís l'àrea d'Urbanisme durant els quatre mesos que queden de mandat. Segons el líder de CiU, Carles Puigdemont, és una àrea massa important i que ja té 'prou problemes'. Per això, creu que hauria de ser Pagans qui n'assumís les responsabilitats. De fet, Puigdemont ha recordat que al llarg d'aquests anys Pagans ha estat 'a sobre' de la regidoria i ha donat 'la cara' quan ha calgut.

De la mateixa manera, la portaveu popular, Concepció Veray, ha exposat el cartipàs que, segons ella, hauria causat menys canvis a l'equip de govern: que l'alcaldessa assumís Urbanisme, Salamaña es quedés a Mobilitat i la nova regidora, Glòria Plana, fes tasques a Cultura, àrea que té la titular de baixa. Segons Veray, quan falten quatre mesos pels nous comicis no és el millor moment per fer canvis en regidories clau com Mobilitat o Urbanisme.

L'alcaldessa, Anna Pagans, ha defensat aquests canvis i diu que té plena confiança en la tasca d'Isabel Salamaña al capdavant d'Urbanisme així com de la voluntat de Glòria Plana de treballar per a la ciutat. Salamaña també ha assegurat que treballarà 'colze a colze' amb Plana per fer una transició ràpida i eficient.

L'ombra de Pluma

Un ple extraordinari per acceptar la renúncia de Pluma sense Pluma i un segon ple on l'ombra de la seva marxa al Govern també ha estat present. Concepció Veray (PP) ha lamentat que encara no hagi donat cap explicació pública ni hagi argumentat els motius que l'han portat a deixar el càrrec de regidor per anar al Govern.

Per la seva banda, Joan Olòriz (ICV-EUiA), opina que 'hi ha silencis que parlen' i que el de Pluma n'és un. El portaveu ecosocialista creu que la responsabilitat de ser regidor en una ciutat és motiu suficient per donar explicacions.