El jutjat arxiva el cas pel tall de l'N-II a Medinyà durant el 21-D

"No ha quedat acreditat" que la concentració suposés un "risc greu" per a la circulació

"No existeixen indicis de la comissió de cap delicte per part dels investigats", conclou el jutjat que arxiva el cas contra dos investigats per, suposadament, tallar l'N-II a Medinyà (Gironès) en el marc de les mobilitzacions contra la celebració del consell de ministres a Barcelona el 21-D.

Els Mossos d'Esquadra van denunciar els dos veïns de Vilademuls com a suposats autors d'un delicte contra la seguretat del trànsit per posar en greu perill la circulació a la carretera. La interlocutòria recull que "no ha quedat mínimament acreditat" que l'acció –durant la qual es van situar bales de palla a la via- suposés un "ric greu" per al trànsit.

A més, també sosté que tampoc s'ha acreditat la participació dels dos investigats en els fets. A un d'ells, segons recull el jutjat, els agents el van identificar "simplement" perquè era el propietari d'un camió que hi havia a la zona. "Aquesta identificació no és suficient per com imputar-li cap delicte, ja que el podria haver conduït una altra persona", assenyala el jutjat que subratlla que a l'atestat dels Mossos consta "expressament" que no van poder identificar el conductor.

En el cas del segon investigat, que és pagès de professió, el jutjat recull que els Mossos el van interceptar perquè duia bales de palla "similars" a les que hi havia a la carretera. "Aquest fet és irrellevant perquè, per la seva professió, podien anar destinades a treballs al camp", exposa la interlocutòria.

El jutjat afegeix que, posteriorment a parar-lo, el van identificar entre les persones que hi havia concentrades a l'N-II però apunta que això "resulta insuficient" per atribuir-li el delicte pel qual es va obrir la investigació que exigeix provocar "una situació de risc de transcendència important i general" per "atemptar a la seguretat col·lectiva". Una situació que, segons la interlocutòria, no ha quedat provada.

Per això, el jutjat acorda el sobreseïment provisional del cas. La resolució no és ferma i es pot recórrer.