Citen a declarar dos veïns de Vilademuls pel tall de l'N-II a Medinyà el 21-D

Els encausats afirmen que no van participar en la protesta

El Jutjat d'instrucció 3 de Girona ha citat a declarar com a investigats dos veïns de Vilademuls (Pla de l'Estany) per tallar l'N-II a Medinyà durant les mobilitzacions del 21-D, coincidint amb la celebració del consell de ministres a Barcelona.

Els investiguen per un suposat delictes contra la seguretat del transit per posar en risc la circulació a la via. Els dos veïns han assegurat que no van participar en la protesta.

Un d'ells és un pagès que afirma que els Mossos d'Esquadra el van parar quan traslladava bales de palla d'una casa a una altra i al segon el van identificar a través de la matrícula d'un vehicle. La defensa espera que el cas acabi arxivat.

Els dos investigats estaven citats a dos quarts de dues de la tarda com a suposats autors d'un delicte per posar en greu risc la circulació a la via. A les portes dels Jutjats de Girona s'hi han concentrat una cinquantena de persones per donar-los suport. Els investigats han comparegut al jutjat, on només han respost a les preguntes de la seva defensa.

A la sortida, l'advocada Montserrat Vinyets ha exposat que els Mossos d'Esquadra van identificar un dels veïns, que és pagès, quan traslladava bales de palla amb un vehicle. A l'altre el van identificar a través de la matrícula d'un vehicle. "Han contestat que no havien participat en els talls", ha subratllat la defensa.

Els investiguen arran d'un atestat policial per la seva suposada participació en tall de l'N-II a l'alçada de Medinyà durant les mobilitzacions del 21-D, en protesta a la celebració d'un consell de ministres a Barcelona.

La defensa espera que, després de les declaracions, el jutjat arxivi el cas. A més, exposa que l'atestat policial conté imprecisions com que es van abocar substàncies que posaven en risc la circulació a la carretera. "L'únic que hi havia eren palets i palla", ha dit.

Quan han sortit de declarar, la cinquantena de manifestants han rebut els investigats a crits de 'No esteu sols'. Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona d'accés a l'edifici dels Jutjats de Girona per impedir l'accés.