Mor el menor que va caure d'un quart pis a Salt mentre fugia de la policia

El seu cas va desencadenar els conflictes vandàlics del cap de setmana a la població

A només dos dies de la manifestació organitzada per les entitats de Salt i amb el suport de tots els partits polítics per tal de demanar el cessament de la violència al municipi s'ha conegut la mort del jove de 16 anys que va caure d'un quart pis mentre fugia de la policia. L'accident del menor va desencadenar una concentració violenta el passat divendres 14 de gener on prop d'un centenar de menors amb intenció de donar suport al lladre van cremar fins a nou contenidors.

Des d'aleshores la tensió entre immigrants i autòctons s'ha incrementat i mentre un culpen els altres de ser els responsables de l'actual situació d'inseguretat la resta se sent víctima d'un brot que han qualificat de xenòfob i racista. La manifestació dels veïns de Salt per tal de reclamar la fi de la violència tindrà lloc aquest dissabte a les 12 del migdia començarà a la Plaça dels Peixos, seguirà pel carrer Major fins arribar a la plaça Llibertat i finalitzarà davant de l'Ajuntament.

Iolanda Pineda lamenta la mort

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha emès un comunicat aquest matí després de saber-se la mort del jove Mohamed Reda. La batllessa ha lamentat el traspàs del detingut i ha afegit que 'el trist desenllaç d'aquest tràgic episodi no justifica de cap manera cap tipus d'acte de vandalisme.

Amb tot, Pineda explica que Salt 'mereix un futur en pau i concòrdia'.

Robatori, persecució, accident i revolta

El jove havia ingressat en estat molt greu després de precipitar-se pel celobert d'un edifici mentre fugia de la policia. El jove va voler refugiar-se en un edifici de Salt després de creuar-se amb una patrulla de la policia local i emprendre la fugida, ja que anava amb un altre company amb una motocicleta robada. Els agents que perseguien el jove van escoltar un soroll quan es trobaven dins l'edifici i van veure que el jove s'havia precipitat al pati interior de l'edifici des d'una finestra que estava oberta entre el quart i el cinquè pis.

El jove va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat molt greu a causa de les ferides provocades pel cop. Des del primer moment, el jove ha estat ingressat a la UCI de l'hospital en estat crític ja que presentava un traumatisme cerebral 'molt greu', segons fonts del centre. Aquest matí a les 11 els metges han certificat la mort del jove i la família ha estat informada.

El cas d'aquest menor de setze anys va ser el desencadenant dels aldarulls del passat cap de setmana a Salt quan, divendres passat, un grup d'uns 50 joves menors -d'entre 9 i 14 anys- es van manifestar davant la policia local per cridar consignes contra els agents per haver, segons afirmaven els joves, provocat l'accident. Aquella nit la policia va detenir tres joves, dos d'ells menors, per aldarulls però tots tres es troben actualment en llibertat. El cap de setmana va acabar amb el balanç de nou contenidors, cinc cotxes i set motocicletes calcinades. Des del llavors, un reforç dels Mossos d'Esquadra vetlla perquè no es produeixin més incidents a la població.