Tres detinguts i nou contenidors cremats és el balanç dels aldarulls en suport a un lladre a Salt

Una cinquantena de joves cremen nou contenidors en un acte de suport al lladre que va quedar malferit mentre la policia el perseguia

Una cinquantena de joves, la majoria d'entre 10 i 14 anys, es van concentrar el divendres al vespre davant la Policia Municipal de Salt com a acte de protesta pels fets ocorreguts dissabte passat, quan un noi de 16 anys va caure d'un cinquè pis mentre la policia el perseguia per haver robat una moto. La manifestació, però, es va desenvolupar de manera violenta i els joves van cremar nou contenidors -set durant el vespre i dos més a la matinada- a més també de tirar motos al terra i provocar destrosses al mobiliari urbà.


La policia va detenir tres joves al carrer Àngel Guimerà del municipi i els va acusar d'un delicte de desordres públics. La detenció ha quedat sense efectes en dos dels nois, que són menors d'edat, i en els propers dies passaran a ser citats per la Fiscalia de menors. El tercer, Ibrahim O., de 23 anys, d'origen marroquí i veí de Salt, i amb múltiples antecedents, ha passat aquest dissabte a disposició judicial.

El jove que va quedar malferit en caure pel celobert dissabte passat segueix ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu. El noi de 16 anys va caure després de fugir de la policia en ser descobert amb un ciclomotor robat.

Resposta 'ferma i contundent'

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha assegurat que no permetrà que actes vandàlics d'aquest tipus quedin 'impunes i sense resposta'. Segons ha dit a través d'un breu comunicat al seu perfil de Facebook, 'la resposta ha de ser ferma i contundent'.

Pineda, a més, ha afegit que no es resignarà al fet que uns vàndals posin en perill la construcció d'una ciutat 'en pau, en convivència i amb futur'. 'Fem veure als delinqüents, vàndals i incívics que a Salt no els volem, que no hi tenen lloc, que els hi fem la vida impossible per tal que ens deixin viure en pau', ha sentenciat l'alcaldessa d'aquest municipi del Gironès.

Pineda també ha apostat perquè les destrosses del mobiliari urbà com els contenidors cremats, els vidres trencats i les motos que van tirar per terra, 'no els hagin de pagar els veïns de Salt sinó els mateixos vàndals'. I ha afegit que en el cas que qui ha comès aquests actes siguin menors, ho hauran de pagar els seus pares. 'S'han de responsabilitzar dels seus actes i acatar totes les conseqüències', ha finalitzat l'alcaldessa de Salt.