Intensifiquen la presència policial a Salt arran dels últims actes vandàlics

L'alcaldessa de Salt qualifica els incendis de fets 'molt greus' i reclama una resposta 'ferma i contundent'

Els incendis a vehicles han començat cap a dos quarts de dues de la matinada. Uns vàndals han incendiat un cotxe entre el carrer Xavier Montsalvatge i l'avinguda Països Catalans. A partir d'aquí, i fins a les tres de la matinada, s'han anat succeint la resta d'incendis. El segon, ha tingut lloc a la cruïlla d'Àngel Guimerà amb Ramon Sambola i, a més del cotxe, les flames també han afectat set motos. El tercer dels actes vandàlics ha passat a la cantonada entre Àngel Guimerà i el carrer Pacheco, on també s'ha incendiat un altre cotxe.

En tots els casos, els vàndals han fet servir el mateix modus operandi; trencaven un dels vidres posteriors del cotxe i després hi llançaven a l'interior un artefacte incendiari. En total, les flames han afectat un total de cinc vehicles (dos d'ells han quedat totalment calcinats) i les set motocicletes.


L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha qualificat els fets de 'molt greus'. 'Generen ràbia, indignació i frustració entre els saltencs i les saltenques; aquests són sentiments molt legítims i lògics, que evidentment també comparteixo', ha declarat.

Pineda ha reclamat una resposta 'ferma i contundent' als actes vandàlics. De fet, aquest matí l'alcaldessa ja ha parlat amb el cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, i el delegat del Govern, Eudald Casadesús, perquè s'intensifiqui la presència policial als carrers de Salt. De fet, 'des de divendres ja hi ha reforç policial, però tot i això no s'ha evitat la crema de vehicles d'aquesta nit', ha lamentat l'alcaldessa.

Per això, Iolanda Pineda ha avançat que la presència policial s'intensificarà encara més, i que això durarà 'fins que sigui necessari'. 'No podem permetre que aquests actes vandàlics quedin impunes, i sense resposta; la resposta ha de ser ferma i contundent', ha dit l'alcaldessa.

Treballar per Salt

L'alcaldessa també ha fet una crida a tots els saltencs i saltenques de bé, 'independentment del seu origen' i que vulguin viure 'en pau i tranquil·litat' perquè donin 'una resposta modèlica i contundent' als actes vandàlics. 'Volem que Salt sigui una ciutat on s'hi pugui viure, treballem perquè això sigui així i no podem permetre que vàndals i incívics ens trenquin aquest futur, aquesta esperança', ha afirmat Pineda, amb contundència.

Pineda s'ha compromès a convocar una reunió amb els portaveus dels grups municipals aquest dilluns per fer front comú davant dels fets. 'En aquest moment necessitem fer-nos costat tots, i junts hem de poder-ho compartir', ha dit.

Investigar si hi ha relació

De moment, encara es desconeix qui hi ha darrere aquests actes vandàlics, però de la policia investiga els fets i si hi ha relació amb els aldarulls que una cinquantena de joves van protagonitzar divendres. Els actes vandàlics al municipi van començar al vespre, quan un grup de joves es va concentrar en suport al lladre que va quedar greument ferit quan va saltar des d'un cinquè pis mentre fugia de la policia per haver robat un ciclomotor.

Els joves, la majoria menors d'entre 9 i 14 anys, van corejar consignes contra la policia i van incendiar nou contenidors en diversos carrers del municipi. La jornada va acabar amb tres detinguts -dos d'ells, menors d'edat- que han quedat en llibertat amb càrrecs.

L'alcaldessa, Iolanda Pineda, ha fet una crida a la calma i ha dit que 'tenen molt presents els fets de París', on es van incendiar nombrosos vehicles en suburbis, i que lluitaran perquè aquesta situació no tingui lloc a Salt.