Blindatge policial als carrers de Salt arran dels actes vandàlics d'aquest cap de setmana

Mossos d'Esquadra i Policia Local intensifiquen la presència després que s'hagin cremat dotze vehicles

  • Més efectius s'han distribuït al llarg de la ciutat © ACN
    Més efectius s'han distribuït al llarg de la ciutat © ACN
  • Els Mossos d'Esquadra i els agents de la Policia Local han intensificat la presència a Salt © ACN
    Els Mossos d'Esquadra i els agents de la Policia Local han intensificat la presència a Salt © ACN

Els actes vandàlics van començar aquest divendres, amb la crema de contenidors després d'una manifestació de joves, la majoria menors d'edat, en suport del lladre que va haver d'ingressar en estat greu a l'hospital després de llançar-se d'un cinquè pis fugint de la policia. Amb tot, la matinada del diumenge es van registrar més aldarulls quan uns desconeguts van cremar un total de dotze vehicles distribuïts per diversos carrers del municipi. 

EUiA condemna els fets


Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Salt ha condemnat 'rotundament' els actes vandàlics que s'han produït a la ciutat durant les dues darreres nits, que s'han saldat amb la crema de cinc vehicles, set motocicletes i diversos contenidors. 'No solament han quedat malmesos béns materials sinó que s'està tocant la ja de per si tensa convivència al nostre municipi', han assegurat en un comunicat des d'EUiA. 'Malauradament per aquests tipus d'actes vandàlics no cal organitzar un nombre elevat de persones, sinó que un grup reduït pot arribar a causar greus desperfectes. Per això, estigmatitzar qualsevol col·lectiu pels fets és una actitud demagògica i irresponsable', considera la formació.

Des d'EUiA creuen que Salt necessita 'un moviment unitari que inclogui a tota la ciutadania sense diferències d'origen, religió o qualsevol altre fet distintiu per poder afrontar els problemes d'aquest poble'. 'Els nostres problemes han d'afrontar-se amb mesures socials encaminades a pal·liar les mancances del nostre municipi. Més recursos en educació, serveis socials i ajudes a les famílies. Això és el que necessita Salt', han afirmat des de la formació d'esquerres, que reitera que 'buscar caps de turc per descarregar la frustració no aportarà cap solució'.