Els gironins gastaran entre 80 i 100 euros aquestes rebaixes

La xifra és similar a 2010 però inferior a la mitjana catalana

Les rebaixes d'hivern, amb descomptes que van del 30% fins al 70%, ja s'han instal·lat aquest divendres a les botigues de Girona i s'allargaran fins el 6 de març. La campanya de descomptes ha arrencat a primera hora del matí de manera oficial i la clientela ja circulava pels carrers i els comerços de la ciutat buscant rebaixes que els captivessin.


Cada català està previst que gasti una mitjana de 200 a 250 euros durant les rebaixes d'hivern. Els gironins, però, s'escapen d'aquestes xifres ja que segons l'associació de Comerciants El Centre de Girona -que inclou més de 300 botiguers- gastaran només entre 80 i 100 euros, una xifra similar a la de l'any passat però clarament inferior a la de tot el país.

Els comerços gironins, però, afronten amb optimisme aquest període i gràcies al cap de setmana llarg preveuen un bon inici de rebaixes. Segons el president de l'associació de Comerciants El Centre de Girona, Josep Maria Noguer, és 'extraordinari i excel·lent' que les rebaixes comencin aquest divendres perquè hi ha gent que encara està de pont i aprofitarà aquests dies per comprar. A més, segons ha explicat, un altre dels factors que fa pensar que les rebaixes començaran amb bon peu són els diners que s'han regalat per reis. 'Cada vegada s'estila més el regal amb diners i aquests diners la gent se'ls gasta per rebaixes', ha apuntat Noguer.

Factors climatològics com la fred també ajuda 'bastant' a tenir un bon inici de rebaixes perquè tal com explica Noguer 'si fa fred, la gent ha de comprar més roba d'abric'. Les rebaixes d'hivern s'allargaran fins el 6 de març, i segons el president de l'associació de Comerciants El Centre de Girona, 'és excessiu' ja que des del seu parer 'amb un mes n'hi hauria prou'.

Vendes similars a les de l'any passat

Segons ha explicat Noguer, els comerciants de Girona preveuen unes vendes similars a les de l'any passat. A més, ha remarcat que tot i la crisi econòmica els consumidors esperen 'amb candeletes' que arribi la campanya de descomptes. Això si, enguany serà una compra 'racionalitzada', ja que actualment la gent 'no compra per comprar' sinó que s'endú 'el que necessita', ha dit Noguer.

Els descomptes oscil·len entre el 30% i fins al 70%. Tot i això, segons ha explicat Noguer la majoria de les rebaixes s'acostaran més al 30% tot i que en alguns comerços s'instal·laran els cartells de fins al 70%.