L'esquarterador de Sant Pere Pescador reconeix el crim i ofereix 18.000 € i un Porsche de compensació

L'acusat ofereix els seus bens als familiars de la víctima que s'han presentat com acusació particular

Daniel Imandt, el belga de 40 anys detingut pel crim de Sant Pere Pescador, s'ha explicat avui per primer cop davant del jutge. Els Mossos d'Esquadra el van detenir el passat 26 de setembre, arran de l'alerta que va donar el jardiner del seu xalet de Sant Pere Pescador. A l'interior de la casa, esquarterada en sis trossos repartits dins una nevera i una capsa, hi havia el cos d'una dona de 38 anys -també belga- amb qui Imandt havia mantingut una relació sentimental.


Fins ara, el detingut encara no havia declarat, ni a comissaria ni el primer cop que va passar a disposició judicial. Aleshores, va demanar no fer-ho perquè s'havia passat 72 hores sense dormir d'ençà de la seva detenció i, a més, com que els mossos li havien comissat les ulleres i és miop, no se sentia en condicions per fer-ho.

Aquest dijous, però, Imandt ha confessat haver matat la víctima al seu xalet de Sant Pere Pescador. Segons la seva versió, el crim va tenir lloc la nit del divendres 24 de setembre. La víctima, amb qui Imandt havia tingut una relació, havia anat fins al xalet del camí del Joncar per recollir-hi roba i pertinences personals.

Va ser aleshores quan l'exparella es va barallar perquè ella estava gelosa ja que el detingut havia iniciat una altra relació sentimental. De fet, segons ha explicat l'advocat d'Imandt, Carles Monguilod, 'una càmera de seguretat va filmar l'inici de la disputa i, tot i que després va deixar de gravar, ja prova l'existència de la discussió'. La discussió va anar a més i -segons la versió d'Imandt- primer la víctima i després ell van agafar un ganivet i Imandt va apunyalar de mort la dona.

'Si aquest extrem es confirma, tindrà una transcendència evident, perquè això suposarà passar a parlar d'un homicidi, i no d'un assassinat', ha explicat Carles Monguilod. A més, per a la defensa, això obre la porta a poder demanar atenuants, com ara els de legítima defensa o el d'obcecació. L'advocat també ha relatat que, entre l'instant de la mort i el moment en què el detingut va començar a esquarterar la víctima (la tarda-nit del dissabte) havia passat un dia.

Fer una bestiesa

'Va sentir pànic quan va pensar en les repercussions que això tindria per a la seva família i es va adonar que havia fet una bestiesa; no ha sabut dir perquè la va esquarterar', ha relatat l'advocat. Daniel Imandt ha explicat que després del crim es trobava en estat de xoc, i que havia begut i pres pastilles. 'De fet, en la inspecció ocular ja es van detectar restes d'ansiolítics i també d'alcohol', ha precisat Monguilod.

Després d'esquarterar el cadàver en sis parts, i amagar-les dins una nevera i una capsa, Imandt va ensenyar el cos al jardiner, que aquell dia havia anat a treballar al xalet. 'Li va ensenyar per descarregar-se un pes de la consciència, i li va explicar què havia fet com també podria haver-ho dit a una altra persona', ha precisat Carles Monguilod.

Daniel Imandt ha prestat declaració davant del Jutjat Número 7 de Figueres, que és qui instrueix el cas. A més del jutge, el fiscal i la defensa, a la sala també hi havia els representants de l'acusació particular, que exerceixen els pares de la víctima i el jardiner que va alertar la policia.

Carles Monguilod ha avançat que, a partir d'ara, la instrucció del cas seguirà el seu curs, i que preveu que es jutgi d'aquí a set o vuit mesos. 'Un altre aspecte important és que ja existeix un preinforme sobre el seu estat psíquic, que conclou que no és una persona alienada, sense perjudici que el que va passar pogués tenir relació amb una alteració psíquica arran de la discussió', ha indicat Monguilod. I ha afegit: 'El seu estat concret l'haurà de valorar el tribunal, però no tenia una patologia de base'.

Durant la seva declaració, Daniel Imandt també ha ofert el seu patrimoni per indemnitzar la família de la víctima. En concret, 18.000 euros en metàl·lic i el valor del seu cotxe de luxe, un Porsche Cayman, valorat entre 45.000 i 50.000 euros.

El detingut pel crim de Sant Pere Pescador es troba empresonat a l'espera del judici. El seu advocat ha conclòs que, després de la seva confessió, tot i que podria demanar la llibertat provisional, no ho farà perquè 'els fets ja són prou greus'.