El detingut pel crim de Sant Pere Pescador es mostra 'abatut' i 'afectat' en la inspecció ocular

Daniel Pierre I., de 40 anys i nacionalitat belga, declararà demà a comissaria i davant del jutge

Daniel Pierre I. ha arribat al xalet de Sant Pere Pescador pels voltants de les onze del matí, fortament custodiat pels Mossos d'Esquadra. Després de passar la nit als calabossos de la comissaria de Roses (Alt Empordà), el suposat homicida ha tornat a l'escena del crim per a una segona inspecció de la casa, aquest cop amb la llum del dia.

Durant les tres hores i mitja que ha durat l'escorcoll, els Mossos d'Esquadra han registrat pam a pam tant l'habitatge com els seus entorns. Després de la macabra troballa d'aquest diumenge, els agents s'han centrat a buscar totes les proves i indicis possibles en relació amb el crim.

A la inspecció d'aquest matí també hi ha estat present l'advocat del detingut, Carles Monguilod. El lletrat ha explicat que Daniel Pierre I. encara no està acusat formalment perquè, de fet, no ha ni declarat davant la policia. 'Ahir se li va fer la lectura formal dels drets, però la declaració es farà demà al matí a la comissaria de Roses', ha precisat.

L'home, de 40 anys i nacionalitat belga, encara no ha donat cap versió dels fets. Tot i que durant l'escorcoll el detingut s'ha mostrat 'aparentment tranquil', l'advocat també ha explicat que l'ha vist 'molt afectat i abatut' al llarg de l'estona que ha el registre i la recerca de pistes al xalet de Sant Pere Pescador.

Un cop el detingut hagi prestat declaració en seu policial, Daniel Pierre I. serà traslladat davant el jutge, que decidirà si ha d'entrar o no a presó. El cas es troba sota secret de sumari i molts dels detalls que envolten la macabra troballa es troben sota un hermetisme absolut.

Esquarterat al congelador

Qui va posar la policia en alerta va ser un home paquistanès que treballava de jardiner per al detingut. Segons sembla, Daniel Pierre I. el va trucar ahir per dir-li que tenia una feina a encomanar-li. Quan el treballador va arribar al xalet, el belga li va demanar ajuda per desfer-se del cadàver d'una dona, que guardava esquarterat dins un congelador.

Fins i tot, el treballador hauria arribat a veure el cos de la víctima. Pel que se sap fins ara, la dona tenia el cap separat de la resta del cos. Tot i que encara se'n desconeix la identitat, tot apunta que es tractaria d'una dona belga, actual companya sentimental del detingut.

El jardiner es va negar a ajudar el propietari, i aleshores Daniel Pierre I. l'hauria retingut dins el xalet. Tot i això, l'home es va poder escapar i, a primera hora de la tarda, va anar a denunciar el belga. Sembla ser que, a l'hora de trobar-se amb els mossos, el treballador tenia una ferida al braç, que s'hauria fet durant l'enfrontament amb el detingut, o bé en intentar escapar del xalet.

Immediatament, els Mossos d'Esquadra van muntar un operatiu per localitzar i detenir Daniel Pierre I., que té 40 anys. La policia el va poder enxampar al mateix escenari del crim, i des d'allà el va traslladar fins a la comissaria de Roses. Tot i que la detenció va tenir lloc a la tarda, fins entrada la nit el jutge no va autoritzar l'entrada al domicili.

L'aixecament del cadàver es va fer pels voltants de la mitjanit. El cos de la víctima es va traslladat a l'Institut de Medicina Legal (IML) de Girona, on se li farà l'autòpsia.

La casa on va tenir lloc el crim es troba situada al camí del Joncar, una zona apartada del nucli de Sant Pere Pescador. Daniel Pierre I. va comprar l'habitatge a la seva antiga propietària (una dona alemana) ara fa aproximadament un any, quan es va separar. Abans, el detingut vivia amb la seva dona en una altra urbanització del mateix municipi empordanès.