Presó sense fiança per assassinat per a l'esquarterador de Sant Pere Pescador

La víctima seria la companya sentimental de l'imputat i l'hauria denunciat per maltractaments a Bèlgica

No va declarar a comissaria i tampoc ho ha fet davant del jutge. L'advocat del suposat assassí, el lletrat Carles Monguilod, ha afirmat que David Pierre I. ha arribat als Jutjats de Figueres en un estat 'deplorable' i ha dit que no estava en condicions de declarar. 'Ha comparegut davant del jutge plorant i ha dit que portava cinc dies sense dormir a les garjoles, absolutament trist i molt afectat', ha explicat Monguilod que assegura que quan l'imputat 'recuperi l'estat anímic' declararà.

El cas es troba sota secret de sumari i les diligències continuen. Aquest dijous, les parts encara no havien tingut accés a l'infome de l'autòpsia. 'Quan hi hagi els resultats de l'autòpsia i s'aixequi el secret de sumari, declararà explicant el que ha passat', ha explicat l'advocat de la defensa que, en seu judicial, ha demanat la llibertat sota fiança per al seu client.

El fiscal ha demanat presó provisional sense fiança per a David Pierre I. Finalment, el jutge ha decretat que ingressés a presó per un delicte d'assassinat i un altre de profanació de cadàver.

Relació tempestuosa

Segons publica la premsa belga, David Pierre I. i la víctima una dona també belga de 38 anys- mantenien una relació 'tempestuosa' des de fa aproximadament un any. La família de la víctima ha declarat a un rotatiu que fins i tot la dona va arribar a presentar una denúncia per maltractaments. Tot i això, el va seguir fins a Sant Pere Pescador, on l'imputat es va instal·lar en una casa del camí del Joncar.

És en aquesta casa on els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver esquarterat de la dona repartit en bosses de plàstic, algunes guardades a les neveres del xalet. Va ser el jardiner de l'imputat qui va donar la senyal d'alarma assegurant que David Pierre I. li havia demanat que l'ajudés a desfer-se del cos.