El TSJC anul·la el pagament de la quota a l'AMI de l'Ajuntament de Girona

Cs reclama a l'equip de govern que retorni més de 49.000 euros pagats a l'entitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el pagament de la quota a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l'Ajuntament de Girona. La sala contenciosa administrativa ha estimat el recurs interposat contra un decret d'alcaldia signat per l'aleshores alcalde Carles Puigdemont acordant l'abonament de 8.169 euros a l'entitat.
Segons ha explicat el grup municipal de Ciutadans (Cs), l'alt tribunal entén que els objectius de l'AMI estan relacionats amb la configuració política de Catalunya i, per tant, sobrepassa els interessos municipals. Cs esgrimeix aquesta sentència per reclamar a l'equip de govern que exigeixi a l'AMI el retorn de més de 49.000 euros pagats des del 2012 en concepte de quotes. La portaveu Míriam Pujola ha anunciat que emprendran accions legals contra Puigdemont i l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, si aquests diners no tornen a les arques municipals.
 
El grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Girona ha donat a conèixer el contingut de la sentència del TSJC que anul·la un decret d'alcaldia rubricat per Puigdemont l'any 2014 on acordava el pagament de 8.169 euros a l'AMI.

En aquesta resolució, la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal català estima un recurs interposat per la delegació del govern espanyol contra una primera sentència. En aquella ocasió, el jutjat de primera instància va inadmetre el recurs, sense entrar a valorar el fons de la qüestió.

Ara, el TSJC revoca aquesta primera sentència i anul·la la resolució impugnada. Segons ha explicat Pujola, a principal argument de la sentència és que l'AMI és una associació que "no obeeix als interessos municipals" i, per tant, no està justificat que l'aleshores alcalde acordés el pagament d'aquesta quota. A més, la sentència també exposa que la ciutat de Girona està adherida a l'AMI des de l'any 2012.

Cs esgrimeix aquesta sentència que anul·la el decret d'alcaldia del 2014 per reclamar a l'equip de govern que exigeixi a l'AMI el retorn de més de 49.000 euros abonats des del 2012 en concepte de quotes. Si no ho fa, continua Pujola, estudiaran emprendre accions legals contra Puigdemont i contra Madrenas. "Estudiarem si aquests fets poden ser constitutius de delictes", ha dit la portaveu que subratlla que aquests diners han de "retornar a les arques municipals".

En paral·lel, Míriam Pujola ha explicat que també reclamaran a la secretaria municipals que revisi d'ofici tots els decrets d'alcaldia signats "en aquesta línia".