El càmping Blanc de Blanes impedeix l'entrada a la Policia per tancar la part il·legal

La propietat els ha denegat l'accés

L'Ajuntament de Blanes havia organitzat un operatiu aquest matí per tancar la part ampliada il·legalment del càmping Blanc de Blanes però la propietat els ha impedit l'accés. A primera hora, dues dotacions de la Policia Local, brigades municipals i un tècnic d'Urbanisme s'han personat a les instal·lacions però un treballador, després de consultar amb els propietaris el requeriment policial, els ha denegat l'accés.

L'objectiu de l'actuació, segons l'Ajuntament, era donar compliment al decret que ordenava el cessament de l'activitat i l'ús urbanístic del càmping. Per fer-ho, s'havien de precintar les instal·lacions i posar un tancament que separés el sector legitimat administrativament, donant compliment, alhora, a la sentència judicial de desembre del 2009.

Després de la negativa, la policia ha comprovat que totes les portes d'accés estaven tancades i ha comunicat al treballador que la seva actitud podia ser constitutiva d'un delicte de desobediència greu a l'autoritat. L'Ajuntament ja ha anunciat que demanarà una ordre judicial per entrar-hi.

D'altra banda, el consistori tornarà a incoar l'expedient sancionador per l'ampliació il·legal i que suposava una multa de més d'1.3 MEUR. El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha dictat una resolució que allibera als propietaris del càmping de pagar la sanció. La resolució marca que ja han passat els sis mesos de temps que tenia l'Ajuntament per reclamar els 1,3 MEUR als propietaris de l'establiment. Tot i així, el jutge dona quinze dies al govern local per tornar a iniciar un expedient sancionador al càmping i d'aquesta manera exigir altra vegada a l'establiment la multa corresponent.

Un llarg procés

Des de l'Ajuntament recorden que el procés que havia de "culminar" avui va començar l'octubre de 2018 quan el consistori va emetre un decret que ordenava als responsables del càmping que tanquessin l'ampliació il·legal. El decret fixava com a data límit el mes de novembre i si no s'havia fet l'executaria l'Ajuntament. Abans que s'esgotés el termini, els propietaris van demanar tres mesos més per permetre que els clients poguessin recollir el seu material.

El consistori els va concedir una pròrroga de 45 dies per treure les caravanes, autocaravanes, tendes i tot el material de la zona que s'havia de precintar. La Policia Local va inspeccionar la zona i a finals de desembre va comprovar que s'havien tret part dels materials però divendres passat van determinar que la retirada no s'havia complert. Per això, van emetre un nou decret de precinte definitiu, que es va comunicar ahir al càmping.

També actuaran al càmping Bella Terra

Mentre esperen l'ordre judicial, l'Ajuntament també té previst actuar al càmping Bella Terra que, igual que el Blanc, va fer una ampliació en terrenys no urbanitzables.