Primer simulacre d'emergència i evacuació a la nova seu de la Generalitat a Girona

Els 850 treballadors han abandonat l'edifici en cinc minuts després de rebre un avís d'amenaça de bomba

  • Els 850 treballadors de l'edifici s'ha desplaçat fins a la plaça Salvador Espriu que era el punt de trobada © ACN
    Els 850 treballadors de l'edifici s'ha desplaçat fins a la plaça Salvador Espriu que era el punt de trobada © ACN
  • En cinc minuts la nova seu de la Generalitat a Girona ha quedat totalment desallotjada © ACN
    En cinc minuts la nova seu de la Generalitat a Girona ha quedat totalment desallotjada © ACN

L'exercici d'evacuació de l'edifici s'ha iniciat poc abans de les 10 del matí d'aquest divendres quan s'ha rebut un avís d'amenaça de bomba. A partir d'aquest moment, s'ha activat el pla d'emergència de l'edifici i s'ha comunicat a tots els treballadors a través de la megafonia que abandonessin el seu lloc de treball.


Els 850 treballadors han abandonat ràpidament l'edifici ja que en cinc minuts la seu estava totalment desallotjada i el persona s'ha dirigit al punt de trobada, la plaça Salvador Espriu. Aquest indret ha estat escollit perquè la plaça és suficientment espaiosa per encabir-hi tots els treballadors i perquè cal, com a mesura de seguretat, que entre l'edifici afectat i aquest punt hi hagi un edifici enmig. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra que treballen a la seu i el personal de seguretat privada s'han ocupat de garantir una sortida fàcil, mentre que els equips d'emergències han rastrejat els espais per assegurar que no quedés ningú dins l'edifici.

Durant el simulacre, l'Oficina d'Atenció Ciutadana ha deixat de funcionar durant aquest període de temps. Una vegada s'ha garantit que tot els personal ja estava al punt de trobada s'ha donat per acabat l'exercici d'emergència. El delegat del Govern en funcions, Jordi Martinoy, ha valorat positivament l'exercici d'evacuació tenint en compte que era la primera ocasió que es duia a terme i a més, que el persona no tenia constància que era un simulacre. 'Crec que les mesures de seguretat establertes han funcionat molt bé i que el desallotjament ha estat espectacularment ràpid', ha sentenciat Martinoy.

Amb aquest exercici finalitza el procés d'implantació del pla d'autoprotecció del nou edifici de la Generalitat a Girona.