Els estudiants de la UdG finalitzen la tancada però mantindran activa la caputxinada

La noia que buscava la policia espanyola s'ha presentat voluntàriament als jutjats

Aquest dimecres s'ha posat punt i final a la tancada d'estudiants de la Universitat de Girona (UdG). La iniciativa va arrencar el dimecres de la setmana passada, quan la policia espanyola volia detenir una de les estudiants dins l'operatiu per investigar l'ocupació de les vies de l'AVE durant l'aniversari de l'1-O. La noia va optar per quedar-se dins del campus del Barri Vell. Conjuntament amb ella, un conjunt d'estudiants van optar per iniciar aquesta tancada. Durant set nits, els estudiants han ocupat un espai de la universitat per donar suport a la noia.

Ara, una vegada l'atestat policial ja ha passat a mans del jutjat número 4 de Girona, la noia ja ha pogut sortir al carrer. Aquesta estudiant ha anunciat que amb l'arribada de l'atestat a mans del jutge, s'ha assolit "un dels objectius de la caputxinada". Per això, ara han optat per dissoldre la tancada.

De tota manera, això no representa un punt i final a la mobilització estudiantil. Una de les portaveus del col·lectiu d'estudiants, l'Alba, ha assegurat que seguiran fent assemblees i pensant noves protestes. "La caputxinada no s'acabarà perquè tenim un judici a mesos vista", en referència a la vista oral que ha convocat el jutge on hauran de declarar alguns dels detinguts per la policia espanyola el dimecres passat.

Encara no se sap si tots els investigats que la policia espanyola volia investigar hauran d'anar a declarar. El que sí que està clar és que l'estudiant que es va tancar, sí que ho haurà de fer. Una altra de les portaveus de la caputxinada, la Berta, ha avançat que la noia va anar aquest dimarts davant del jutge que porta el cas. Aquest li va donar una "citació judicial per d'aquí a uns mesos".

La noia ha agraït totes les mostres de suport rebudes al llarg de la setmana i ha animat a la gent a seguir participant en les trobades de la caputxinada i a les properes convocatòries per a futures mobilitzacions.

De fet, alguns membres de la caputxinada han avançat que mantenen en actiu la recollida de signatures per demanar la compareixença del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per respondre sobre les detencions del passat dimecres. També demanen l'abolició de la llei mordassa i que Adif retiri la denúncia per l'ocupació de les vies durant el primer aniversari de l'u d'octubre.

L'anunci de la finalització de la tancada l'han fet els estudiants en una manifestació que ha acabat al davant de la comissaria de la policia espanyola al barri de Pedret de la ciutat de Girona. La marxa ha sortit des de la plaça de Sant Domènec, davant del rectorat de la UdG. Una cinquantena de persones ha seguit la protesta que ha passat per la Catedral de Girona i ha baixat per la pujada del Rei Martí, fins arribar davant de la comissaria.