El projecte gironí contra l'epilèpsia rep 1,8 MEUR provinents d'Europa

El dispositiu pot avisar abans de patir una crisi eplièptica

MJN Neuroserveis de Blanes (Selva) ha rebut una subvenció de 1,8 milions d'euros (MEUR) pels propers 2 anys de la mà de la Comissió Europea. Aquesta aportació li permetrà continuar amb el desenvolupament del seu dispositiu MJN-SERAS per a l'avaluació del risc de crisi d'epilèpsia.

SME Instrument forma part del programa Horizon2020 i és una eina de finançament promogutda per la Comissió Europea que està dirigida a donar suport a aquells projectes innovadors, que tinguin l'ambició de créixer, desenvolupar-se i internacionalitzar-a través d'un projecte d'innovació de dimensió Europea i global.

L'empresa ha aconseguit finalment ser seleccionada per la Comissió Europea per poder participar en el programa Horizon2020. En aquest procés, l'ajuda d'Acció de la Generalitat de Catalunya, ha estat molt important per assolir l'objectiu final.

Gràcies a aquest finançament, MJN destaca que podrà continuar el seu treball per al desenvolupament del dispositiu MJN-SERAS per avaluar el risc de patir una crisi d'epilèpsia. Concretament, el suport de Horizon2020 permetrà: -Ampliació d'estudis clínics en hospitals de Madrid i Alemanya. La realització de proves clíniques són bàsiques per obtenir el reconeixement de la comunitat mèdica.

El dispositiu que està desenvolupant MJN Neuroserveis és altament disruptiu i és capaç d'avisar abans d'una crisi d'epilèpsia. D'aquesta manera s'eviten els accidents que provoquen les crisis imprevistes. MJN-SERAS és el primer dispositiu wearable dissenyat per avaluar de manera continuada el risc d'epilèpsia a través de l'activitat del cervell.

MJN Neuroserveis neix perquè un dels seus fundadors té una filla amb epilèpsia. Aquest fet ha estat un dels principals motors per al desenvolupament de MJN-SERAS, un dispositiu que aconsegueix millorar de forma molt important la qualitat de vida de les persones amb epilèpsia.