Una start-up de Blanes crea un aparell per a predir els atacs epilèptics

Busquen inversió per iniciar la comercialització el 2018

Predir una crisi epilèptica podria evitar danys i accidents fatals als afectats. Fins avui no existia cap dispositiu d’ús domèstic que pogués registrar les crisis de manera objectiva o, encara menys, que pugui predir-ne amb una antelació suficient. Arrel de la seva implicació personal amb la malaltia (la seva filla de 15 anys la pateix), David Blánquez, enginyer, i el seu equip de MJN Neuroserveis van iniciar un intens treball de disseny dels primers prototips i proves d’un revolucionari dispositiu a nivell global que pot predir una crisi epilèptica.

Després d’uns excel·lents resultats amb pacients de l’Hospital del Mar de Barcelona, el projecte ha despertat l’interès del sector mèdic internacional i ha aconseguit comptar amb destacades inversions que sumen ja 450.000 euros. El dia 25 de setembre MJN inicia una última ronda d’inversió per complementar el capital, amb l’objectiu d’arribar als 600.000 euros i poder i iniciar la comercialització del dispositiu a mitjans del 2018. Ship2B i a CREAS són alguns dels inversors de referència de fons socials que ja han apostat de manera destacada pel projecte. Ara, MJN neuroserveis ofereix a particulars i empreses, sumar-se a la campanya de recaptació per convertir-se en accionistes de la societat a través de la plataforma Capital Cell, on s’expliquen les condicions de participació.

Actualment, només a Espanya hi ha més de 800.000 persones afectades d’epilèpsia. Els avantatges que els suposaria l’accés a la predicció d’una crisi epilèptica des de casa seva, al carrer, la feina, l’escola, etc. serien un avenç en la seva qualitat de vida i seguretat. Les principals associacions d’afectats nacionals i internacionals d’epilèpsia ja han mostrat el seu suport i col·laboració al projecte, fet que permetria testejar les primeres unitats comercials i que en un futur facilitaria l’èxit comercial de l a companyia.

MJN Neuroserveis és una sturt-up catalana amb seu a Blanes que treballa amb el repte de millorar la qualitat de vida de les persones a través de la tecnologia. Els seus socis David Blánquez, Xavi Raurich i Salva Guitiérrez van fundar l’empresa l’any 2014, i durant els anys 2016 i 2017 han obtingut diversos premis internacionals, entre ells el millor wearable de salut en el concurs celebrat a Berlín i un important reconeixement en un concurs internacional de medical device celebrat a Boston. MJN té previst obrir una seu als Estats Units en els propers mesos, amb l’objectiu de dirigir des d’allà les seves operacions en aquest país.