L'acusat d'apunyalar al cor al seu company de pis a Roses serà jutjat a finals de maig

El fiscal demana una pena de 27 anys i mig de presó

Un jurat popular serà l'encarregat de jutjar l'acusat Hamed A. al judici previst per a finals de maig a l'Audiència de Girona. Segons recull l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, l'acusat, que no tenia permís de residència legal a l'estat espanyol, compartia un pis ocupat a l'avinguda Gola de l'Estany de la urbanització Santa Margarita de Roses (Alt Empordà).

La fiscalia sosté que entre la una i les tres de la tarda del 18 de juliol del 2017, mentre la víctima feia la migdiada, l'acusat va anar fins a la cuina, va agafar un ganivet amb una fulla de 35 centímetres de llargada i 4,5 d'amplada i li va clavar al cor. La ganivetada li va provocar la mort instants després a la víctima, que no es va poder defensar.

El fiscal Enrique Barata argumenta que l'acusat es va aprofitar de "la solitud i la intimitat del pis" i de l'estat d'indefensió de la víctima que estava dormint per perpetrar "l'atac letal de manera inesperada i per sorpresa".

Després d'assestar-li la ganivetada, l'acusat va treure el ganivet del tòrax de la víctima, el va netejar amb un mitjó que després va llançar a les escombraries i el va tornar a deixar a la cuina. A continuació, va sortir del pis i va anar amb bicicleta fins a una zona de botigues per comprar-se roba i calçat nous.

En el moment de matar-lo l'agressor i la víctima estaven sols al pis ocupat. Poc després de les tres de la tarda va arribar a l'apartament un altre inquilí que es va trobar la víctima morta enmig d'un bassal de sang i va trucar al telèfon d'emergències 112. Els serveis sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida a l'home i els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació. El mateix dia el sospitós es va presentar a comissaria i es va entregar.

Problemes amb els companys

No era el primer cop que l'acusat tenia problemes amb els companys de pis. Segons recull l'escrit del fiscal, va colpejar amb un pal de fusta i va intentar apunyalar un altre ocupant de l'apartament. La fiscalia apunta que la primera agressió va ser la tarda del dia abans, el 17 de juliol. Segons relata, l'acusat li va recriminar a un altre company de pis que fessin "comentaris despectius relacionats amb la seva orientació sexual". Aleshores van començar a discutir i l'acusat va colpejar l'espatlla d'aquesta víctima amb el pal.

Unes hores més tard, cap a les dues de la matinada, l'acusat va tornar a discutir amb aquest home. Llavors, va treure un ganivet de cuina que duia amagat a la part de darrere dels pantalons i el va intentar apunyalar a la zona abdominal. L'agredit va poder fer un moviment per esquivar la ganivetada tot i que li va acabar fent un tall a la zona lateral del maluc.

La víctima va aconseguir tancar una porta i fugir del pis per anar a l'hospital i trucar a la policia. A les vuit del matí, hores abans de l'atac mortal a l'altre company de pis, els agents van acompanyar aquesta víctima a l'apartament a recollir els seus objectes personals. En aquell moment hi havia present l'acusat.

Per això, el fiscal acusat Hamed A. d'assassinat, intent d'homicidi i un delicte lleu de lesions pels quals demana una pena de 27 anys i mig de presó i una multa de 600 euros. En matèria de responsabilitat civil sol·licita que indemnitzi la mare de la víctima mortal amb 150.000 euros i el company de pis a qui va intentar matar amb 1.500.

A l'hora de complir la pena, el fiscal demana que compleixi tota o la major part de la condemna a la presó i que després se substitueixi la pena per l'expulsió del territori espanyol amb la prohibició de tornar en un termini de 10 anys.