Un home en mata un altre a ganivetades en un apartament de Roses i s'entrega als Mossos

Ambdós s'han barallat fins que un ha atacat l'altre

Un home n'ha matat un altre d'una sola ganivetada a la zona del cor en un apartament de Roses (Alt Empordà).

La víctima ha rebut una sola ganivetada mentre dormia aquest dimarts a la tarda. Un company de pis seu, perquè vivien plegats des de feia pocs dies en un pis ocupat a Roses, ha reconegut ser l'autor del crim. Poques hores després d'assestar la ganivetada mortal, s'ha entregat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Segons fonts properes a la investigació, l'autor confés del crim havia ocupat l'apartament situat a l'avinguda Gola de l'Estany i el rellogava a altres persones a canvi de diners. En total, actualment hi vivien unes cinc persones d'origen immigrant. Feia només dos o tres dies que la víctima havia anat a viure a l'immoble ocupat pel seu amic, tots dos marroquins. Abans, vivia amb la seva mare a Figueres.

Les mateixes fonts indiquen que el dia abans l'agressor ja havia esgrimit un ganivet a l'immoble. El motiu, segons ell mateix ha explicat, és que pensava que els seus companys de pis, així com altres compatriotes que viuen a la mateixa zona, se'n reien d'ell i el criticaven. Durant la inspecció ocular de l'escena del crim, el detingut ha detallat que creia que l'origen de rumors sobre la seva orientació sexual o una suposada addicció a l'alcohol venien de la víctima.

Aquest dimarts, mentre el pis era buit i la víctima dormia, l'agressor ha agafat un ganivet de cuina de grans dimensions i li ha clavat a traïció, sense que la víctima es pogués defensar. Després, ha netejat l'arma del crim, l'ha deixat a la cuina de l'apartament i ha marxat de l'immoble.

Cap a les tres, un altre dels companys de pis ha tornat a casa i ha trobat el cadàver. Mossos d'Esquadra i el SEM s'han desplaçat fins al lloc dels fets però els metges ja no han pogut reanimar-lo. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha assumit la investigació. Poques hores després de començar a recollir testimonis i indicis, el mateix agressor ha anat a la comissaria i ha confessat.

El Jutjat d'instrucció 3 de Figueres en funcions de guàrdia ha assumit la investigació i ha decretat secret de sumari. El detingut passarà properament a disposició judicial.