Els Comuns volen sancions per la promotora que va talar els arbres a Cala Xelida

Insten a reconstruir el bosc mediterrani afectat

Els comuns critiquen en "en plenes vacances de Nadal i sense avisar", la promotora Aiguacel Costa Brava SL va fer entrar les màquines per començar a fer moviments de terra i talar arbres al paratge on preveuen aixecar una urbanització de luxe de 33 xalets. "Fins aquesta setmana ningú se n'havia adonat, i quan els veïns ho van veure ja havien talat uns 700 arbres, bàsicament pins", ha denunciat el diputat David Cid recollint l'alerta llançada per la plataforma ecologista SOS Costa Brava.

Ahir els serveis tècnics municipals i l'alcalde de Palafrugell que es van desplaçar a la zona van constatar que els treballs havien començat, tot i que asseguren que no comptaven amb la llicència necessària. A més, van confirmar que havien talat almenys un centenar d'arbres.

Els comuns pregunten al Govern "què pensa fer per aturar la tala d'arbres al conjunt de la Costa Brava" i detalla que, a banda del cas d'Aigua Xelida, al mateix temps també s'estan tallant arbres a Begur en el marc de les obres per desenvolupar projectes urbanístics a la cala Sa Riera. Són propostes, segons el diputat, que "estan amenaçant ambientalment i paisatgísticament la zona".

Per aquest motiu exigeix a la Generalitat que aturi les "agressions" contra la Costa Brava i l'insta a reconstruir el bosc mediterrani d'Aigua Xelida i aturar la de Sa Riera. "La Generalitat va a pas de tortuga per protegir la Costa Brava", critiquen.

En les preguntes registrades, Cid demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que expliqui si té algun pla per protegir la vegetació i les zones boscoses de la Costa Brava amenaçades pel boom urbanístic i defensa que cal aprovar ja el Pla Director Urbanístic de Sols Sostenibles.