El Bulli ja no és el millor restaurant del món segons la llista Pellegrino

El Celler de Can Roca escala fins la quarta posició

El Bulli de Ferran Adirà ja no és el millor restaurant del món segons apunta la prestigiosa llista de San Pellegrino que avui es publicarà de forma oficial. Aquesta és la primera vegada en quatre anys que Adrià no revalida el títol i cau enfront el restaurant Noma del cuiner danès René Redzepi que l'any passat ocupava la tercera posició. D'altra banda, el restaurant del gironí Joan Roca, El Celler de Can Roca, ha escalat fins a la quarta posició després de situar-se 5è l'any 2009 i navegar per la 25ena posició el 2008.

Adrià, per la seva banda, s'ha pres amb esportivitat aquesta pèrdua de lideratge i ha assegurat a alguns mitjans que 'això és el final d'una etapa', ha dit. El cuiner català va anunciar el passat 23 de febrer que tancaria el bulli el 2012 per a convertir-lo en una fundació privada sense ànim de lucre al 2014. Malgrat alguns rumors Adrià ja va assegurar aleshores que la fundació no serà cap escola de cuina i que anualment es concedirien unes 25 beques per 'ensenyar a pensar' a creadors de cuina i personal de sala.