El Bulli es tranformarà en una fundació 'sense ànim de lucre' el 2014

Ferran Adrià ha explicat que la futura fundació treballarà al voltant de la 'creativitat'

Així mateix, Adrià va defensar que aquesta iniciativa permetrà a gent de bon nivell, escollida després d'una 'duríssima selecció', compartir ensenyaments, amb la finalitat que surti de la fundació la gent que 'pot marcar el futur de la cuina' al món. Ferrán Adrià va comentar que encara no ha decidit el nom que durà aquest nou projecte, encara que si va admetre que les seves activitats seran 'complementàries' a les quals realitza la Fundació Alicia, que també presideix. 'No farà ciència, no farà investigació, farà altres coses', va indicar.

Durant la seva intervenció, el cuiner va posar l'accent en la necessitat que aquesta Fundació sigui 'molt transparent' amb 'la publicació dels seus comptes i totes les seves activitats' i va informar que els seus avanços seran donats a conèixer en diferents formats, com llibres o DVD, per a complir amb la seva 'funció de divulgació'. En la mateixa línia, Adrià va confirmar que la fundació promourà la celebració de congressos, per a fer públic el seu coneixement, i seguirà treballant en la redacció d'una enciclopèdia.