El Claustre de la UdG avala la gestió del primer any de mandat de Quim Salvi

L'òrgan dona suport a la moció presentada pel col·lectiu DejUNI

El rector de la Universitat de Girona (UdG) ha aconseguit el suport del 66% dels assistents del claustre de la universitat en la presentació de l'informe del primer any de gestió. Salvi ha centrat el seu discurs en tres grans eixos: l'activitat acadèmica, la comunitat educativa i les accions de govern.

Salvi ha volgut aprofundir en la difusió del concepte de ciutat universitària i en d'altres valors que creu que la UdG ha de transmetre com ara la innovació, l'autonomia, la proximitat, la participació i la sostenibilitat.

A més, el rector també ha detallat que una de les accions més importants és el projecte Univers, liderat per la Universitat de Perpinyà Via Domitia i la UdG. De fet, per Salvi és clau reforçar l'espai transfronterer amb la Catalunya Nord a partir de diferents projectes. També ha apostat per reforçar els vincles de la universitat gironina amb Llatinoamèrica.

D'altra banda, Salvi també ha apuntat que la universitat podria contractar 25 persones a temps complert més. Aquesta acció ja compta amb el vistiplau de la Generalitat, que ha aprovar l'increment de la partida de personal. En el cas en què es compleixin aquestes contractacions es trencaria amb l'estancament que tenia la universitat des de les retallades pressupostàries.

El rector també ha presentat la introducció de les beques salari, en què aquest curs fins a dotze alumnes ja reben un sou mensual de la universitat en concepte de beca i que gradualment s'aniran incrementant fins a 33 beques en el curs 2020-2021.

97 MEUR per al 2019

En la reunió del claustre d'aquest dijous, el rector també ha presentat el pressupost de la universitat de cara al 2019. En aquest cas es tracta de 97 milions d'euros, un 3,1% més que l'any anterior. Segons el rector, aquests comptes auguren una situació estabilitzada un curs més.

Suport als presos però amb falta de quòrum

El claustre també ha donat suport a una moció del col·lectiu DejUNI, un conjunt de professors i treballadors que han fet un dejuni al llarg de tota una setmana. El text presentat demanava el suport del centre als presos que estan fent vaga de fam. Malgrat que aquesta moció ha obtingut el suport del claustre, la falta del quòrum necessari ha impedit que es portés a votació.