Vidreres sancionarà a partir de la setmana vinent prostitutes de carretera i els seus clients

Una nova ordenança estableix que les multes seran de fins a 1.700 euros

Per eradicar la prostitució a les carreteres de Vidreres les sancions que preveu la nova llei aniran dels 500 als 1.700 euros, en casos greus com de reincidència o que s'exerceixi a prop de zones d'esbarjo o escolars. També es preveu multar amb els mateixos imports el client en cas que repeteixi la infracció.


La nova ordenança, que es va aprovar el desembre passat, arriba després que els veïns s'hagin queixat per la presència de prostitutes a les carreteres, algunes de les quals en zones conflictives com al costat d'una parada d'autobús. Quant al contingut, la normativa prohibeix oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, els serveis de les prostitutes a l'espai públic. En aquests casos, els agents recordaran primer als infractors que aquestes pràctiques estan prohibides, però si no obstant això les prostitutes no abandonen el lloc, per exemple, s'interposarà una denúncia i s'incoarà un expedient sancionador.

L'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique, ha reflexionat que el tema de la prostitució s'hauria d'estudiar 'molt a fons' per poder-lo combatre. Mentre no existeixin eines legals per fer-hi front, però, optaran per mesures com l'ordenança o les pedres que van col·locar a camins particulars perquè no es poguessin parar els cotxes. Fins ara també servien els avisos del cos de vigilants -el poble no té policia local-, tot i que a partir de la setmana vinent s'espera que la seva feina encara sigui més efectiva gràcies a les sancions. Amb l'entrada en vigor d'aquesta ordenança Vidreres segueix els exemples de localitats com Sils (Selva) o la Jonquera (Alt Empordà).

Encara que actualment la prostitució a Vidreres es considera controlada, amb 'algun rebrot molt puntual', segons Rosique, la localitat havia arribat a tenir una quinzena de prostitutes, la majoria a la C-63 -la carretera que va de Vidreres a Lloret de Mar, molt concorreguda sobretot pels turistes-, però també a l'N-II.

Sancions de 150 euros per no recollir els excrements del gos

L'ordenança de convivència ciutadana recull altres temes sobre els quals els veïns s'han queixat. Així, per exemple, se sancionarà amb 150 euros les persones que no recullin els excrements dels seus animals. El respecte pel mobiliari urbà també disposa d'un apartat especial en aquesta normativa, ja que es contemplen els casos en què es trenquin o es facin pintades als béns de titularitat municipal. Un altre tema recollit és la regulació i la limitació dels sorolls al carrer i el manteniment de la neteja a la via pública.