La campanya electoral del PSC a Girona fa parada de nit al bar per acostar-se als joves

El cap de llista del PSC a Girona, Joaquim Nadal, respon a les preguntes dels joves sobre federalisme, crisi i futur

Trobar un espai més proper per parlar de política amb els més joves. Aquesta ha estat l'objectiu de les joventut socialista de comarques gironines que han convidat el cap de llista per Girona, Joaquim Nadal, a fer una trobada amb ells a un bar de nit de Girona. 'Aquí la fractura generacional sóc jo', ha començat a dir Nadal abans de dirigir-se als joves.


Nadal s'ha acompanyat de la primera secretària de la joventut socialista de Girona, Noelia Valverde, i del primer secretari a nivell català, Javi Pérez, per apropar el missatge del PSC als joves. 'Els joves parlem molt de política als bars i per això t'hem convidat aquí', ha dit Valverde al cap de llista gironí. En la seva intervenció, Nadal ha afirmat que la generació actual és la més formada de la història del país i, en canvi, ho té 'més difícil' que altres generacions anteriors.

Per això, Nadal ha defensat el programa del PSC que ha dit que té per objectiu que 'joves i grans' puguin canviar el model econòmic. El cap de llista ha parlat de formació, habitatge, oportunitats i superació de fracàs escolar. Referint-se a les ajudes als 'ni-ni', Nadal ha justificat que no es premia 'el no fer res' sinó que les polítiques del PSC van orientades 'a no deixar ningú tirat'. 'La dreta fa propostes elitistes, selectiva i pija, si m'ho permeteu', ha afirmat.

Alguns dels joves, la majoria membres de la joventut del PSC, han preguntat a Nadal sobre qüestions d'actualitat de campanya. Un dels joves ha demanat a Nadal si, després de l'aparició de partits independentistes, la via del federalisme 'segueix viva'. El candidat socialista ha dit que en aquests discursos independentistes 'només hi ha paraules buides'. Malgrat això, ha afirmat que 'puc arribar a entendre les postures independentistes de la gent que està molt emprenyada'.

Ràpidament però, Nadal ha matisat i ha afirmat no estar disposat a apostar per aquestes vies que 'no són plausibles'. 'Pot sonar fort però jo em nego a tornar a proclamar l'Estat català des del balcó de la Generalitat per haver-lo de desfer 4 hores després', ha afirmat, en al·lusió a l'episodi històric del president Companys. 'Ara diuen que ens ho podem muntar però jo no ho veig', ha declarat.

Respecte a una pregunta sobre la confrontació del PPC amb els immigrants, Nadal ha acusat el PPC de comportar-se 'com un partit extraparlamentari que està a la frontera del que és el sistema de partits de Catalunya'.

Sobre CiU, Nadal ha acusat la federació nacionalista de jugar 'l'ambigüitat permanent' i ha lamentat que 'això es premiï'. 'La nostra feina fins al 28 de novembre és que l'ambigüitat no tingui premi', ha assenyalat Nadal que ha afirmat que no es veu governant amb CiU. 'Podríem governar si féssim un pacte de país per resoldre problemes històrics però jo no ho veig', ha afirmat.

Després de més d'una hora de col·loqui, el cap de llista s'ha acomiadat. Demà toca més campanya, i d'hora.