Els hotels de la Cerdanya preveuen ocupacions del 80% pel pont de la Puríssima

La Federació d'Hostaleria destaca que són nivells similars a l'any passat

Els hotels de la Cerdanya i el Ripollès es preparen per l'inici de la temporada d'hivern a partir d'aquest dijous amb el pont de la Puríssima. Tot i que ja fa unes quantes setmanes que algunes de les estacions d'esquí han obert, no serà fins aquest pont quan els hotels comencin a notar l'afluència d'esquiadors a les pistes.

De fet, actualment els establiments de la Cerdanya ja tenen un 80% dels llits reservats, mentre que al Ripollès la previsió d'ocupació es situa al 75%. De tota manera, es preveu que entre dijous i diumenge, els hotels i cases de turisme rural de la Garrotxa siguin els que comptin amb una major dada d'ocupació en tot el territori gironí. De fet, actualment hi ha un 85% dels allotjaments reservats.

Per altra banda, la ciutat de Girona i les seves rodalies també aconsegueixen una bona previsió per aquest pont, amb un 75% de les habitacions reservades. Una dada que baixa si mirem els establiments de la Selva interior, que de moment preveuen tenir un 65% de les places ocupades.

Pel que fa a la costa, cal recordar que en aquestes dates només hi ha entre un 40% i un 50% dels hotels oberts. Tot i així, en base als negocis oberts, a la Costa Brava Sud hi haurà un 60% de les places plenes, un 50% a la Costa Brava Centre i un 40% a la comarca de l'Alt Empordà.

Segons la Federació d'Hostaleria de comarques gironines, aquestes xifres són similars a les que es van registrar durant el pont de la Puríssima de l'any passat.

Pel que fa al perfil de visitants, es tracta de famílies o parelles catalanes, sobretot provinents de l'àrea metropolitana de Barcelona. De mitjana, els turistes pernoctaran dues nits als establiments gironins i les nits amb més demanda són la del divendres 7 i el dissabte 8 de desembre.