Protecció Civil desactiva l'alerta per ratxes fortes de vent i estat de la mar

Es manté tallada la circulació de trens a Montblanc i a Ribes de Freser-Planoles

Fins les dues de la tarda és probable que el vent superi els 90 km/h a les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès. I és possible que el vent superi aquest llindar al Baix Empordà, el Berguedà i la Cerdanya. Fins al migdia, es podrien donar ratxes superiors als 126 km/h a l'Alt i al Baix Empordà. Però a partir de migdia i fins les vuit del vespre, el vent remetrà, i serà possible que hi hagi ratxes superiors als 90 km/h només a la comarca de l'Alt Empordà.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, és molt probable que l'estat de la mar continuï mogut, amb onades que superin els 2,5 metres d'alçada fins a les dues de la tarda a l'Alt i el Baix Empordà, i és probable a La Selva. Però a partir de les dues i fins les vuit del vespre, és probable que hi hagi maregassa a l'Alt i el Baix Empordà, i possible a la Selva.

Al llarg del matí s'ha restablert la circulació de trens en els trams Girona-Portbou i Figueres-Portbou, aquest últim amb una limitació de velocitat de 100km/h. Així mateix, el tram entre Ribes de Fresser i Planoles es manté tancat per la caiguda d'un arbre. Pel que fa al tram de Montblanc a Lleida, la circulació de trens es manté a hores d'ara tallada a causa d'un petit incendi. Els Bombers de la Generalitat estan treballant per tal que es pugui restablir la circulació.