Ratxes de vent de més de 160 km/h suspenen la circulació de trens entre Girona i Portbou

Renfe preveu que el servei funcioni amb normalitat aquest dimarts a primera hora

La companyia Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera  amb un total de deu autobusos per fer el trajecte afectat a causa del mal temps.

Protecció Civil ha activat aquest migdia l'alerta del Procicat per les fortes ratxes de vent al centre i nord del país i també pel mal estat de la mar a l'Alt i el Baix Empordà. A l'Empordà, les onades poden superar els quatre metres d'altura i puntualment podrien arribar als sis metres d'altura.

A partir d'aquesta tarda, el vent pot superar els 125 Km/h a les comarques de l'Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès i Solsonès. A l'Alt Empordà i el Baix Empordà, les ratxes de vent podrien superar els 160 Km/h. En aquest sentit, el Servei Meteorològic ha emès un avís de nivell 2 de risc per vent.

Pel que fa a l'estat de la mar, a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà hi poden haver onades superiors als quatre metres d'altura a partir d'aquest vespre i fins aquest dimarts al matí tot i que puntualment podrien arribar fins als 6 metres.

Davant les previsions de vent, la Direcció General de Protecció Civil recomana que abans de desplaçar-se en cotxe es consultin les prediccions meteorològiques i l'estat de les carreteres i que es tanquin les portes i finestres dels habitatges, així com no deixar objectes fràgils a façanes i terrasses.