Jordi Masquef serà escollit avui nou alcalde de Figueres

La manca d'acord de l'oposició per formar una alternativa li aplana el camí

El número 4 del PDeCAT a l'Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, serà escollit avui nou alcalde de la ciutat després de la votació que se celebrarà en el transcurs del ple extraordinari programat a les vuit del vespre, posterior a la renúncia de Marta Felip.

La normativa estableix que un cop sigui efectiva la renúncia de Felip s'haurà de procedir a una votació secreta on cada un dels regidors que conformen el consistori votaran al seu candidat per a rellevar l'alcaldessa sortint. El resultat de la votació es preveu sigui d'empat entre Jordi Masquef i Agnès Lladó (ERC). El primer rebrà el suport dels regidors del PDeCAT (5) i dels dos regidors no adscrits, Manuel Toro i Núria Galimany, mentre que Lladó rebrà els suports d'ERC (3), CUP (3) i Compromís (1).

Immediatament, al no obtenir-se majoria absoluta en les votacions s'haurà de nomenar al número 2 de la llista més votada, en aquest cas Francesc Cruanyes del PDeCAT que va anunciar el 20 de setembre la seva renúncia al càrrec, posteriorment l'escollit hauria de ser Manuel Toro però va abandonar el govern i la disciplina d'Unió Democràtica el 2 de març del 2017 i deixaria pas al número 4, Jordi Masquef.

Les últimes setmanes els grups de l'oposició han intentat crear un govern alternatiu a Felip i Masquef però han estat incapaços d'arribar a un acord. De fet, aquesta és una negociació encallada des de fa 23 mesos i que ha demostrat la incapacitat de l'oposició per materialitzar el canvi. En un intent a la desesperada ahir la CUP va proposar Agnès Lladó per al relleu amb la suma de les forces d'esquerra, alienant als dos regidors no-adscrits que els eren necessaris.

Malgrat semblava que hi havia un acord d'esquerres el PSC es va desmarcar i va proposar al número 2, Alfons Martínez, com a candidat a l'alcaldia, tirant pel terra la proposta de la CUP. Aquesta però, era una alternativa que no comptava absolutament amb cap suport.