EL PSC proposa com a candidat alternatiu a l'alcaldia de Figueres el regidor Alfons Martínez

La CUP i ERC ja han anunciat que no donaran suport a la proposta

El PSC proposa ara el número dos de la llista de Figueres, Alfons Martínez, com a candidat a l'alcaldia de Figueres. Els socialistes han llençat l'oferiment hores després que la CUP proposés un pacte d'esquerres amb els socialistes, Compromís i ERC fent alcaldessa la candidata a les municipals de 2019, Agnès Lladó.

Tot plegat sumava deu dels onze vots necessaris per treure l'alcaldia al PDeCAT i evitar que Jordi Masquef rellevés Marta Felip però els faltaria almenys un vot, el dels regidors no adscrits i exmembres d'Unió. Semblava que l'acord estava lligat amb el PSC però aquest migdia la formació ha enviat un comunicat anunciant que el seu candidat de consens és Martínez, tot i que no compten amb el suport ni de la CUP ni d'ERC.

Figueres celebrarà aquest dimecres el ple de renúncia a l'alcaldia de Marta Felip i el de relleu que, previsiblement, convertirà en alcalde el cap de llista del PDeCAT i número 4, Jordi Masquef. De fet, a la sessió de relleu cal que en la primera votació hi hagi un candidat amb majoria absoluta de vots, és a dir, onze dels 21 que integren el consistori.

La proposta de la CUP per fer alcaldessa Lladó sumava deu regidors això comptant el PSC que, a darrera hora, ha anunciat (tot i que fonts consultades asseguren que inicialment s'hi avenia) que el seu candidat de consens és el regidor Alfons Martínez, número dos de la llista amb la qual van concórrer a les eleccions de 2015. El socialistes al·leguen que Martínez és capaç d'agrupar els onze vots necessaris i "resoldre la crisi de ciutat amb un govern ampli i de consens".

Malgrat això, admeten que no compten amb el suport de la CUP i ERC, que sumen sis regidors. "Ja han manifestat la seva intenció de no votar aquesta opció probablement perquè es tracta d'una alternativa i un regidor del PSC", insisteixen. Tot fa pensar, doncs, que cap candidat alternatiu aconseguirà la majoria de vots i, per tant, en segona volta s'escolliria el de la llista més votada a les passades eleccions. En aquest cas, l'alcaldia recauria en el número 2, Francesc Cruanyes, que segons va anunciar fa mesos renunciarà en favor de Masquef.