La CUP de Figueres proposa un pacte d'esquerres per treure el PDeCAT del govern

L'acord situaria la cap de llista d'ERC, Agnès Lladó, a l'alcaldia

L'oposició de Figueres treballa a contrarellotge per bastir una alternativa de govern davant de la renúncia a l'alcaldia que Marta Felip farà efectiva demà en un ple extraordinari. En un comunicat, la CUP proposa un pacte d'esquerres amb ERC, PSC i Compromís i demana comptar amb "almenys un" dels vots dels regidors no adscrits (exmembres d'Unió i de l'equip de govern) per desbancar el PDeCAT de l'alcaldia.

La formació recorda que sense els no adscrits sumen deu dels onze vots necessaris per fer possible l'alternativa i proposen que la cap de llista d'ERC per a les municipals de 2019, Agnès Lladó, es converteixi en la nova alcaldessa de la ciutat.
 
El grup assegura que la "complexitat del plenari i de la situació de la ciutat ens demana un esforç per cercar punts d'acord amb la resta de formacions que se situen a l'esquerra". En aquest sentit, el portaveu de la CUP, Toni Garcia, anima a construir "un govern des de l'esquerra que es ratifiqui a les eleccions de l'any que ve si la ciutadania així ho vol".

La formació admet que "l'alternativa" no té a dia d'avui els "suports garantits", tot i les múltiples converses que hi ha hagut entre els diferents grups polítics. Malgrat això, insisteixen que la ciutat necessita "amb urgència" accions als barris que abordin les problemàtiques del dia a dia dels veïns. Unes accions que, al seu entendre, permetrien canviar "el rumb" de l'actual govern i assentar les bases per desenvolupar un model de ciutat que "vagi més enllà d'aquests sis mesos".