C's reclama més personal al jutjat de Girona encarregat de les clàusules del sòl

Jean Castel ha presentat una proposta de resolució al Parlament

Ciutadans reclama a la Generalitat que posi més personal al jutjat de Girona que s'encarrega de les clàusules del sòl. El diputat gironí, Jean Castel, ha presentat una proposta de resolució parlamentària per demanar que es posi fi a "la situació de col·lapse" que pateix el jutjat. Segons Castel, la sala ha arribat a acumular, en menys d'un any, 2.130 casos amb una taxa de resolució de 30 al mes. "El que no podem consentir és molts d'aquests casos tinguin una solució de futur a cinc o sis anys vista", insisteix. La proposta presentada per C's demana un calendari de les mesures de reforç per desencallar la tramitació dels casos; la incorporació urgent de més "funcionaris, auxiliars i gestors" (competència del Govern) i destinar-hi els "recursos econòmics".
A la proposta que Ciutadans ha entrat al Parlament recorden que l'1 de juny de 2017 es van centralitzar els litigis sobre les clàusules del sòl en un únic jutjat de Girona. Des d'aleshores, el jutjat de Primera Instància 3 de Girona és l'encarregat de tramitar totes les demandes relacionades amb aquesta matèria que es presenten a la demarcació.

L'escrit remarca que, segons el Consell de l'Advocacia Catalana, entre els mesos de juny i desembre de 2017 a tot Catalunya van entrar 14.061 demandes, 1.397 de les quals corresponien al jutjat gironí. "A finals de maig de 2018, en només 11 mesos, la xifra va augmentar i tenien pendents de resoldre 2.200 casos, però ara la situació és de col·lapse absolut", insisteix Castel a la proposta.

Per tot plegat, demana a la Generalitat que respongui a la situació fent ús de les seves competències i doti de més funcionaris, gestors i auxiliars el jutjat. També que es fixi un calendari de mesures i que es facin efectives en un període de dos mesos i que destinin més recursos econòmics per resoldre la situació.

Castel remarca que les clàusules abusives són una problemàtica que afecta "milers de ciutadans".