La CUP critica que l'Ajuntament de Girona retalli un 30% el pressupost de les fires de Sant Narcís

Jordi Navarro assegura que la reducció d'inversió ha 'empobrit les fires'

La retallada del pressupost de les Fires de Sant Narcís en 200.000 euros per part de l'Ajuntament de Girona ha generat crítiques per part de la  Candidatura d'Unitat Popular (CUP). La formació independentista insta a la regidora delegada d'activitats de dinamització del Territori, Pilar Prats, juntament amb l'àrea de cultura a oferir més explicacions del perquè d'aquesta retallada.

En aquest sentit, la CUP demana que s'informi, per exemple, sobre els ingressos obtinguts pels permisos que l'Ajuntament dóna als firaires per instal·lar-se a la Devesa. La formació indendentista assegura que si aquests ingressos s'han mantingut (i en canvi s'ha produït una reducció global de la despesa), les Fires de Girona 'fins i tot podrien acabar tenint superàvit', expliquen. En aquest sentit, els independentistes creuen 'totalment injustificada' la mesura de l'Ajuntament de retallar el pressupost.

 El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, consdiera que la 'cultura popular' ha sortit perjudicada en detirment d'altres actes culturals com el Temporada Alta, 'que no ha sofert cap reducció' i s'ha detectat una 'mínima reducció' al Festival Músiques Religioses.

'Quanta gent hi ha, cada any, als concerts de Músiques Religioses?', es pregunta Navarro que afegeix que 'si ens creiem les xifres, no més de 10.000 persones. Mentre que a la Copa, per Fires, hi passen com a mínim 100.000 persones, segons les pròpies dades dels Mossos d'Esquadra. Les Fires tenen una funció social destacable', ha declarat el portaveu. Els independentistes consideren que les fires són un esdeveniment 'de tota la ciutat', a més d'un 'mecanisme cohesionador i que enforteix el sentiment de pertinença'. Per aquesta raó, Navarro ha explicat que 'No entenem ni podem entendre perquè és la cultura popular la que en surt sempre més mal parada. Aquest any  hi haurà menys actes i menys actes arreu dels barris. Hem empobrit les Fires de Sant Narcís', ha reblat.