Girona retalla un 30% el pressupost de les Fires de Sant Narcís

Les festes duraran del 28 d'octubre al 7 de novembre i el pedagog Salomó Marquès serà el pregoner

La situació econòmica ha forçat l'Ajuntament de Girona a retallar el pressupost per a les fires d'enguany fins a un 30% el què significa disposar d'uns 5.000 euros menys, segons ha especificat Prats. A més, el calendari fa que aquest any les fires durin un dia més i s'iniciïn el dijous 28 d'octubre, vigília de la festivitat local, Sant Narcís, que se celebra el 29 d'octubre.

Serà precisament aquest dijous 28 quan es farà el tradicional pregó. Aquest any, segons ha avançat l'alcaldessa de la ciutat, Anna Pagans, el pregoner serà Salomó Marquès, molt vinculat al món de l'educació a la ciutat i conegut pels seus estudis de recuperació de la memòria històrioeducativa del país.

D'altra banda, també s'ha presentat el cartell de fires que a partir d'aquesta setmana començarà a lluir als carrers i botigues per anar escalfant motors per a les festes majors de Girona. El cartell és obra d'Imma de Batlle i té un marcat to colorista. S'hi aprecia la gavardina, el gorro i les sabates d'un pallasso com si el seu cos hagués desaparegut en l'aire i també un munt de globus de colors.

Està previst que la programació detallada de les fires es presenti la setmana vinent.